23 12
發新話題

A&K 249一問

A&K 249一問

如果國狗枝249想換尾頂,氣咀,筒頭係唔係得ca?請問CA 枝249專用鏡咩價到?謝謝

引用:
原帖由 hotwingz00 於 1-1-2008 00:00 發表
其實,你拎埋尾頂,氣咀,筒頭出去配就得.唔一定要屍A.三X D零件會平少少同埋多d比你選.
因為我聽人講佢係用番專用尾頂,氣咀同筒頭,唔係行普通2,3代的.
咁支CA專用鏡幾錢呢?同埋個彈箱係唔係有個迷彩袋入住的,有冇得買呢?呢個又幾錢呢?謝謝了

引用:
原帖由 hwtang 於 1-1-2008 15:43 發表
我剛剛改完支, 尾頂,氣咀同筒頭用反普通2代就得
而摩打一定要換.

不過我連Gearbox都換埋, AnK 果個信唔過
我自己setting 係:
CA 249 Gearbox    --- 連8mm bearing 價錢都只係$330
System A Turbo mot ...
呢枝我唔想做太快,都係做rof 20,最多25,因為唸住長full的,打2面~底中力,唸住用First天梯拍頭氣咀,1000氣筒頭尾頂,齒同啤拎同波箱用番原裝
有枝249專用倍數鏡,好粗個枝呢

引用:
原帖由 hwtang 於 1-1-2008 16:10 發表
你指個支係ELCAN.  好似唔平, 我記得三巾出個隻過千

要長full又要2面~底中力....用反佢套齒一定死梗
平平地買套CA加硬平齒啦, 都係百零蚊, 抵玩
同埋一定要換反個motor, marui 1000摩都夠啦, 國9個摩唔多夠 ...
齒我自己有套N年前既S記高扭係到,麼打有吉打快麼,應該唔駛埋波箱吧?
個枝鏡CA既應該會平D,不過唔知幾錢=.=
我個fd話枝249加條260%彈弓都唔會爆波箱wo=.=,佢個波箱其實頂到幾大力?

引用:
原帖由 槍房總管 於 1-1-2008 19:29 發表
我睇第一樣爛係頂住尾頂果個扣
波箱睇落好似幾實淨
260 馬記波箱都打倒好耐
姐係打260%彈弓內都可以唔駛換波箱?但係,換番2代個D尾頂之後係唔係冇得快換彈弓了?如果真係換ca波箱,fit位嗎,駛唔駛偷位=.=

引用:
原帖由 hwtang 於 1-1-2008 22:18 發表
問題係AnK個波箱D料好脆, 重要比起CA波箱有D位係偷jor既.
你底中又要長full我估支持唔到好耐,成個裂開

吉打快麼落係你個setting會浪費jor佢羅, 買過個啦
其他d師兄話systema紅魔鬼唔錯

ca波箱100%fit位 ...
咁ca個波箱既電制/片個D買時有冇跟埋的,如果就咁一個波箱連埋電制/片個D幾錢的?

引用:
原帖由 hwtang 於 1-1-2008 22:56 發表
全部跟埋, 有微動(者係你話既電制), 無電片

個pack裡面有以下面錦多野
$330 for all,咁係唔係組係另外自己買氣咀,筒頭,氣江,拍頭,天梯,尾頂,彈弓同齒,拉橋就得?

引用:
原帖由 hwtang 於 2-1-2008 00:11 發表
重有要買 摩打, 防逆齒, 拉橋彈弓 (systemA) 同埋 介子(我用first, 因為有0.1mm)
防逆齒用2代的,拉橋彈弓有冇分邊隻?

引用:
原帖由 hwtang 於 2-1-2008 02:21 發表
係wor你個支249係邊款? para定係MK-II ?
para

引用:
原帖由 hwtang 於 2-1-2008 02:21 發表
係wor你個支249係邊款? para定係MK-II ?
para

引用:
原帖由 hwtang 於 3-1-2008 01:19 發表
狙神你唔好錦快放gearbox ar...
你未玩過PGC個隻既話...里個大陸box可以羅黎參考d parts點放ar..
重有....如果你CA個BOX有parts跌jor..可以用反lee個box d parts...
o thz,另外我想問原裝個波箱,係唔係拆後面2條打,拆埋個手格就拎到出黎的?

引用:
原帖由 hwtang 於 3-1-2008 12:23 發表
請看:

http://www.combat2000shop.com/co ... 49/sforce-CA249.htm
3Q,但我試過我拆後面下方條野係用介子物體整實的,如果用暴力拆有冇問題,因為佢唔似相中一條銀色扣咁簡單

引用:
原帖由 hwtang 於 3-1-2008 12:36 發表
用鉗去拆, 求奇拆一個就夠, 重可以唔要添.
拆完唔要,唔怕佢打打下game跌出黎嗎=.=

引用:
原帖由 hwtang 於 3-1-2008 14:45 發表
唔怕, 個位好實.....

拆完一個唔要(者係淨番一個)..方便組裝
另外,我見D人話個hopup唔得,要用車仔線整番佢,係點整,有冇相睇下=.=而家轉左用First hopup膠,老鼠屎就係一粒硬膠個隻(一包2粒,一黑一白個隻),唔知得唔得呢?另外,佢可唔可以用9.6/10.8大電的?好似唔夠位咁

引用:
原帖由 hwtang 於 3-1-2008 20:32 發表
老鼠屎用一粒仔車仔線代替

大電唔夠為, 除非放係個彈箱裡面..
咁如果我放彈箱入面,條電線係番原裝聱控個條彈黃入面走?

23 12
發新話題