29 12
發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

我想買WA呢枝m4冇彈係唔係會好PTW咁lock槍開唔到,要換左彈夾拉埋上堂槓之後先再開?
我聽人話3夾內冇事,3夾之後唔知,係拍topgas定134A?長板同短板內管長度是否一樣?
打topgas打到幾耐會唔會好快壞,買左番黎有冇話咩parts一定要換左先
謝謝^.^而家唸緊買唔買好

遲下Q?F都會出gas M4,但而家仲做緊模=.=我怕我自己等唔到,下個月買左WA M4,而家都唔知等唔等好
WA M4其實買番黎要改D咩打topgas先come打?

引用:
原帖由 d.s 於 7-11-2008 00:42 發表

主要係換Hammer,撞針,Hop-Up,內管,飛機,Bolt,上膛杆,彈匣Valve鎖
改完呢D會唔會過2面=.=

各位師兄,謮問一枝WA M4$7000~8000夠唔夠改好可以落場打?謮問要改D咩呢?謝謝

引用:
原帖由 ayaka 於 8-11-2008 20:56 發表

當用delta版做base(一體管)
槍=2650
金身=1250
鋼bolt=1250
hop-up座=300
回鏜彈弓=100
上鏜桿=300
大約total = $5850
下身零件都ok耐用唔洗換
之後重有$$改骨同尾tim
匣可以等台灣的平匣
槍2650係邊間的,我問都要$3600~3800,係唔係冇骨CBQ先2650?
我自己唸住唔換金身住,因為冇夾都拎唔到去打>.<飛機個D可以唔換?怕唔伯打爆?
仲有想問,原裝係咩力=.=3Q

我本身唸住買槍,另外買夾4隻,再改埋入面小小野,唸住一個月用$6000,第2個月先換埋外面,住部整好$8000內=.=

如果用原裝管改完幾多j?

引用:
原帖由 d.s 於 9-11-2008 02:18 發表

delta版並非一體管,但作為base仍是最佳選擇~
而我個人就覺得暫時要改以下parts:
delta版槍=2650
正or負壓強化飛機=330
GP鋼鎚及撞針=400
P牌彈匣Valve鎖=130
P牌hop-up座=250

Total=3760
鋼鎚,撞針,ho ...
請問"對Power冇要求的話就無需要換內管",但換左pxc hopup座都可以用番原裝管嗎?如果好似你咁整約多小j?

引用:
原帖由 d.s 於 9-11-2008 07:38 發表

換左pxc hopup座就不可以用番原裝管,要用電鎗內管,
所以你選擇hopup座時就要小心,
暫時只有PDI 6.01有做比WA M4用精密管,around $6XX
當然你亦可揾師傅幫你車一條合你心水長度內管,價格就.....??
若果 ...
我唔想咁大力=.=一換管就過底=.=
咁正/負飛機有咩唔同,我行番原裝管換飛機力會唔會大左?原裝個hopup ok嗎,
我唸住如果佢有底中,我想用堂線管減番個火力=.=

謝謝咁多位多解答,我仲有多小小野想知道
我想問原裝管同個hopup座o唔ok得,會唔會比普通AEG差定係差唔多,因為我唔想打大火,想打番1.4內=.=
1.4內用topgas有冇可能呢,定一話一定會過?我唸緊換唔換埋飛機好,聽咁多位師兄講換左會勁左唔小=.="
我冇唸住一次買哂,我應該係第1個月6000,第2個月3000(連買多1~2隻夾),第一個月我應該改D咩先落到場呢,謝謝咁多位

我想睇下,一枝完成左既wa m4(內部改完鋼parts+金身)價錢約幾多,我計過應該貴過黎緊井勝1~2000到,唔知我有冇計錯=.=但如果改完再把原裝parts賣番出去好似同井勝差唔多價錢=.=

引用:
原帖由 華田 於 22-11-2008 01:17 發表

井勝一樣有野要換.......最起碼係hop-up, 管.....條外管應該係成枝槍最重既地方
仲有井勝既m4 見唔係黑色bolt 唔好買添啊
why,井勝唔係全部鋼both?

我想問下點解大部份GBB都係行短管,冇咩人打長管,係火力問題定一話係改左長管會影響後座力?thz
我本身想改做SPR打,但見冇咩人打14"管以上,又想打番M4A1算數=.=

引用:
原帖由 ayaka 於 16-4-2009 00:47 發表
用20"都可以的....之前未有npas....打20"會好大好大力
宜家可以用npas自己set番細
咁我想問如果改左長管打,個後座力會唔會冇咁勁/爽?我聽人講話GBB枝槍越重,個後座力就會低左,如果係,咁改左長管個後座力咪冇咁好玩=.=thz

引用:
原帖由 hermanht 於 16-4-2009 01:47 發表

都唔係得曬ga, 個重心都會有影響, 由其是GBB... 條管都ok重...

SPR g ma, 用M4A1外管都砌到ga, 你用Dboy隻前西, 換過D短dd ge機米, 直接碼係條管道. 但係外管整體都比SPR短少少wow, 點算呢? 係時候買番個 ...
我都有唸過用M4A1改算,拆準星同埋個粟米筒,換條12"既骨上去,之後買GP隻SPR連滅聲,加多條回氣管同埋係外管定住回氣管個舊野,加埋唔駛1K搞店,同直接買條SPR 前KIT番黎1K多D仲要冇滅聲,而且冇mod0,要另外買=.=

29 12
發新話題