發新話題

Ra Sniper Kit For KC-02

Ra Sniper Kit For KC-02

Ra出既Sniper Kit,外管,內管,鏡橋,木身4件,但奇怪的,內管佢既然用番380MM,唔另外出一條更長既,生意手法?
Kit算靚,個木身計番都係600蚊到,算平
不過我可能手工有問題,裝完之後就出事,開槍冇力,有幾槍仲完全冇反應(冇氣出,好似彈夾冇入氣咁)對唔正個哇佬??我槍咀向上再開槍,好正常,水平或向下開槍=冇力,向上開先有力?咁奇怪...
補2張相比大家睇下先,呢套KIT個價係$!&@)

附件

KC-02 1 (2).JPG (41.58 KB)

17-4-2011 01:55

KC-02 1 (2).JPG

KC-02 1.JPG (71.69 KB)

17-4-2011 01:55

KC-02 1.JPG

問題已經解決,問題出自...鏡橋,RA的鏡橋是金屬制的,但橋上後面3口羅C位,比原裝的厚了,KC02原裝橋上的羅C有2重長度,而RA橋因為羅C位厚左,用原裝短羅C會上不到,而用長羅C...頂住左份BOLT...就係呢到出問題,解決方法而家有3個
1就係用番原裝橋(我用緊),2第搵方法把RA橋的羅C位整深D(應該約1.5~2MM夠哂),3就係換羅C,我冇工具係手,度不了原裝羅C的長度
木身所謂的問題,我個枝見相,套Kit 4件裝,我冇影內管,但提一提,內管前同後都有oring係到,應該係定管用
木身仲有另一個問題,下面羅C,又係上唔到,原裝羅C入面會有戒子係到,要拎走佢先上到,而上面個口就冇問題,不過可能工差問題,扭實左,個中身係會座入個木身到,都座得幾深下,木身尾部,乜都冇,舊膠呢?自己買吧=.=差呢到DD,RA你做咩唔出埋比我地...
PS:380MM管係未去到外管盡的,外管中有加長鋁管係入面,生意手法,等遲下先換條再長既管,去到盡應該約450左右吧
火力,Topgas已經過2J,請用134A!!!
精準度,未試,同埋我要換HOPUP膠,原裝個粒比隻狗咬左野,而家枝野應該有DD漏氣...
KC02原裝HOPUP已經下壓不足,RA橋個位應該都一樣,要唸方法搞好個HOPUP,應該係KC-02最大問題

附件

18-4-2011 17:30

18-4-2011 17:30

引用:
原帖由 km1265 於 17-4-2011 23:15 發表
邊間買?pm 我~thx
西京有賣,黑管冇坑已冇貨
價錢2隻,分有坑冇坑,有坑!&@),冇坑!%*)

我未試射程同命中,下場先試,你枝係冇坑外管?我想搵冇坑,但冇哂貨,不過我套有坑KIT佢平左比我,!^))

引用:
原帖由 longhei 於 20-4-2011 23:11 發表

已用牛牛 0.3,我諗要試下再重d先得
又要入貨喇
0.3hopup原裝小心壓不夠

引用:
原帖由 longhei 於 22-4-2011 01:03 發表
已加墊片,聽日落左試試!
請問師兄如何加厚?我都想打重彈...

咁大獲?套KIT唔係會準左咩,信RA條片以為準左,原來仲衰過原裝,唔係下嗎...
KC02 HOPUP問題一直都未解決就不能落場,真係慘,唔知有冇廠會快快手出HOPUP補品呢

咁姐係一日RA唔出番條長管,同埋冇廠出補品整番個HOPUP,枝野唔駛拎去打...

好想拎佢落場打,點知問題多多,原裝好過改裝...RA又出D唔出D管聽講可以用VSR10既管,但HOPUP要整高佢呢到真係煩小小,台灣有出HOPUP膠比佢係高左的,但HK未見有散賣,一套買連外內管買就有

引用:
原帖由 wonglk 於 26-4-2011 21:12 發表
做好密氣未?,"B哩巴啦"仲有一堆野要做...
換管唔係話一野啪落去就話準咁簡單

BTW,口講講唔晒,請搵個信任既師傅幫手
管唔係大問題,我已解決(當然有長管我必換,380太短了),問題係HOPUP先係最大問題,HOPUP又唔夠勁,又林,打0.3或以上根本唔得

引用:
原帖由 longhei 於 26-4-2011 23:04 發表

個人覺得唔只係管既問題!個hopup係頂唔順你打咁0.3以上....
問過RA又話太多野出緊唔會出hopup!自己改裝又材料所限
真係唔明,RA條片,原裝KC02同呢套SNIPER KIT都可以用0.4彈打到40M

火力呢D好死姐,RA實出件,問題都係HOPUP

引用:
原帖由 longhei 於 29-4-2011 02:08 發表
都係果句啦.............有排等
我已解決哂所有問題了XD
HOPUP唔夠,我加了野上去,而家HOPUP足夠打0.43,只係火力未夠
管既問題,我用WE0.3,直線約40M左冇問題,不過之後就飛天了,但都要等待實戰試驗

發新話題