發新話題

[WA] WA M4A1 CQBR 白老鼠報到區

想請問師兄呢個係未 gp 金屬身和d 位 fit 唔 fit ?

thanks!

唔知大家d WA M4 個 bolt lock 有冇問題, 小弟支 WA M4 換了GP 金屬身後, 每次冇彈都不能自動 Lock Bolt, 雖然單, 連發都冇問題, 不過冇彈冇得 lock bolt 就真係失色不少.

回復 772# 的帖子

我估係金屬撞金屬較應聲, 所以聽上來好似勁d. 再加上金屬身冇左膠身的少許吸震作用.

可能依家天氣涼左, 支 WA 就算用 Topgas 都冇咁好 feel.

回復 904# 的帖子

點只 Vltor, LMT 都得.

基本上成支 WA M4, 除左條 Barrel, 金屬身, 少量金屬身零件和個 Mag 之外, 其他external, 你可以摸到的地方, 都可以換晒做真 parts.

仲要加埋個組合方法, 以前都未試過, 想過玩 玩具槍原來可以咁 "真" .

Is it a G&P body or not ?

Thanks

小弟用 prime hop-up, 未試過碎彈, jam 彈, 不過如果完全 release 個 hop-up, 支M4 會不斷嘔彈.

做左好耐 CD Rom, 見到 WA GBB M4 補品越出越多. 雖然小弟 支 GBB係源自 WA Delta CQB, 比起其他由 G&P WOC 才入手的玩家, 雖然入場費貴了. 但都總算叫做冇選擇錯.

近日小弟都同支 WA M4 換左幾件新玩具, 唔知大家覺得呢個 Setting 如何呢 ? 話說有次上去打 Gas rifle IPSC Training, 發覺支 ACOG 原來絕對只係睇得only, 瞄準實在太花時間. 但又唔捨得個樣, 於是便把心一橫, 興起買 Micro Aimpoint的念頭. 經過過多月時間, 終於達成心願. 並且換埋支棍仔和個 ACOG Mount.

不過 internal parts 好多都冇 upgrade. 只係換左 prime aeg hop-up, gp buffer 和 gp hammer set. 不過, 條 WA 原裝 Bolt 和飛機又比想像中耐用, 至今用 topgas 大約打了4000 飛,仲可以行得走得.

附件

2-5-2009 02:30

2-5-2009 02:31

回復 1327# 的帖子

唔好意思, 支 aimpoint T1 星期四先到, 裝完上槍後一槍都未開過, 所以暫時未知..

想分享多一樣野, 小弟呢個都係早期 rail 數唔 fit eotech 的 GP 身, 不過經過多次 測試後, 發覺條 rail 都可以 好 fit trijicon 原裝 screw mount 和 American defense 專利的 QD 扣.

回復 1330# 的帖子

只係GP, Prime 太貴, 唔捨得.

DD:  Lite 9.0, M4 9.0, Omega "9"
Troy MRF "9"
Larue "9"
YHM: 9634 Free Float 4-Rail Light Weight Mid Length

老實講句, YHM rail 同玩具 rail 價錢相差無幾.  以入門計, YHM 絕對係首選.

唔通玩 WA M4就一定要捱貴匣 ?  

GHK 唔得, Bomber 唔 sure, PGC 未出, 不過以一貫 PGC作風, 都唔會有平野 !

唔知國狗 GBB 會賣幾錢呢 ?

會不會一開售時, 獅子開大口賣成 K中呢 ?

發新話題