發新話題

中美軍事危機:Operation Flashpoint:大龍堀起

中美軍事危機:Operation Flashpoint:大龍堀起

唔好成日COD啦,冑無人記得佢十1月1會出呢
黎緊十月六日將會推出喇,之前有師兄都出過POST,內容大約係美中爆發戰爭
遊戲以現代戰爭為背景。故事劇情是在庫頁島在二戰之後被蘇聯占領.
而面對蘇聯結體之後, 中國開始侵占這塊資源豐富的島嶼, 逼使美國出兵, 引起中國跟美國對打的局面當美俄雙方的冷戰打的正火熱時,中國逐漸成長茁壯,
就在日本忙於應付美國的強烈攻勢之時,俄國趁機從日本領土中奪取了附有大量天然資源與石油的”庫頁島”,中國開始侵占這塊資源豐富的島,美國最後也被逼迫參加戰局,
加入了這場”庫頁島大戰”!!與上一代作品最大不同在於”庫頁島” 是真實的地方,開發小組針對庫頁島的真實狀況,包含了道路,建築,地形等..做了完整的真實呈現!
除了地圖是真的之外,更@@@@@的是連武器,車輛,飛機,甚至到敵人AI,製作小組都搜集了大量的資料,並完整放入遊戲中!!
遊戲引擎使用了最新的「Neon」3D引擎,能描繪真實的光影效果、爆炸、煙霧以下的影片為實機遊戲畫面的效果

引用:
原帖由 derek_lok 於 4-8-2009 15:31 發表
庫頁島??真係打都係中俄打啦,,點會中美呀??

BTW
PLA個造型幾似07式迷彩個隻顏色
故仔咁寫咪咁聽囉
PLA既軍備大部份都算係新野,90式呀,用既迷彩等等....同埋據知同胞係國語配音....
十月真係大把野玩

引用:
原帖由 tinchauy 於 4-8-2009 15:33 發表
要玩中美戰爭,咪玩BF2
畫質....一般.....OUT!
M1A2無左D戰場用的裝備...OUT!
反正COD:MW2同BF:BC2就在11月出
BF1943在9月出,
倒不如買其他Game算了
以下係OF既遊戲畫面(圖片轉自IGN.COM)

以下係MW2既遊戲畫面(圖片轉自HKCC)

我覺得都唔係差好多啫 ,不過我相信COD出場時或有小炒風.呢隻都可以頂下喉嚨痕

引用:
原帖由 tinchauy 於 4-8-2009 16:59 發表

PC版,EA話全部地圖會有...
PS3同XBOX360得三張...
PS3同360版折約都要舊半水......
不過你話OF敏唔敏感我覺得唔重要...當年C&C炸會展,攻天安門都係咁多人玩,係大陸禁啫....
最緊要好玩

發新話題