發新話題

[認真] 真假律師?

引用:
原帖由 於 22-2-2009 00:37 發表

樓上有師兄已提出...封信真與假..應問當事人..而我相信絕大部分師兄都是就著牽涉在內既人..既處事方式...同態度...
請看重點不在於律師的真假, 是原告人的身份是一間公司名, 是否有老闆授權
重點不在你是誰,是做人的問題,是處事問題,是態度問題,實在太過分

我好明白要保持中立,要保護每個會員
但我地要保護正常的人,不是要保護一些害群之馬,
當然如果佢可以做回正面的事,
受到保護係應該的,
我不是討厭他而想罵他
我是因為睇到佢果種極差的態度對人
做我才看不過眼,我從來只事針對件事而不是他本人
難度被他辱罵的會員就不用保護嗎?

希望版主你明白,
本人立場是一定不會再由他在網上胡亂生事的!
(小弟只是看不過眼,如有令總版主難做,請刪除~~謝謝)

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 22-2-2009 17:18 發表
小弟有一席話想講, 就係其實當大家立場一致時, 由於可能大家位置唔同, 表達方式亦有唔同,

即係過程可能未必係大家預期, 但最重要係結果出左尼之後, 大家睇到都會拍手

我諗各位聰明ge看倌都會明白, 我講緊咩;m ...
我覺得版主你d唔會啦!
要令一個害群之馬不再網上生事!
當然大家立場一致啦!
有什

引用:
原帖由 飛哥仔 於 22-2-2009 19:46 發表

你係觀眾, 有可能..食花生/講感受
如果你對某些人不滿, 見到人地有事...心涼
如果你係被抵毀者, 你會覺得討論緊既人係到講緊自己, 要反敵和保護自己
同上 , 你會開始想會唔會係出post既forum既招式....會開始 ...
請師兄你清楚什

引用:
原帖由 飛哥仔 於 22-2-2009 20:24 發表

我唔會再講下去, 這是無止境的問題, (我自己既意見係主post有講, 請溫書)

不過講你足到個abc君搞事....你都做唔到d咩..他另一日可以做bcd君. 比係我既, 我會係網巴搞事, 版主點trace & block...比你知道他真名 ...
飛哥仔師兄你言重啦!
冇咩得唔得罪~~唔駛道歉
論壇就是比大家發表不同自己的睇法地方,
其實我唔係因為今次律師信事件才出來話佢搞事,
我睇唔過眼真佢由以往用版主身份,點樣去欺凌別人,
佢對住唔啱聽的post時,就用一些不尊重別人的說話罵人,
然後就用版主身份亂cut人post,
咁好咪叫做(版主欺凌別人)?????
佢身為版主,應該中立,就像CGF的做法一樣,
如果人地唔識講錯野,佢身為版主大可以用有禮貌的語氣同唔識野的人說明,
無雖要用咁無禮貌的語氣話人(唔識就唔好出聲啦~~唔出聲無人話你啞架)
這是咁對人態度呢!如果佢唔係版主,咁講野好無話可說,因為論壇就是咁樣,
有不同聲音,但身為版主咁樣做就好有問題,做唔到中立還要咁樣罵人,
全無家教,也影響到論壇的公信力,咁就係害群之馬,好唔應該任由佢胡亂生事的!

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 22-2-2009 21:59 發表

呢位施主, 只要用心參透一下, 當施主大澈大悟時, 你或者會搵我同孖通佢地打返幾場game
版主首先我有咩講錯請見諒 小弟口直心快
我只知道如果再任由佢在網上胡亂生事,
只會令WAR GAME論壇上不好影響,
其實我好欣賞版主你的做法,
可以做到中立,係好難得同應該要做到的,
我為甚麼咁堅持我的立場,都係唔想再見到有D害群之馬,
令WAR GAME論壇上有壞的影響,
(我唔係來生事架)
望版主見諒

發新話題