35 123
發新話題

[認真] 不如大家傾傾六四吧....

引用:
原帖由 kimkileo 於 5-6-2009 02:42 發表

可以開番套戲喎.....
佢開始同國民黨反面, 跟住再同其他同路人畫清界線 ....... 睇 野 喇

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 11:43 發表

runner兄!

點都好啦!言論自由不是從「鬧人開始」!
我亦無心與你 Post War!
但請你學懂尊重別人!

我只是說父母永遠都愛自己的兒女!
就如大賊和警魔的父母一樣,都不相信自己兒女有問題!

我的立 ...
無論邊一種主義, 黨派, 團體, 只要係其中一份子, 都有機會被洗腦,

只係洗腦既方法唔同, 有強制式, 有潛移默化式, 代代相傳式 等 ....

有人係 " 自 願 " 被洗, 有人係為 " 埋 堆  " 被洗, 有人係為 " 利 益   " 被洗, 有人假裝被洗,

就算係公司內的小圈子, 一樣有機會被人洗腦

只要有對抗, 雙方領袖都會積極為支持者洗腦, 永無休止

引用:
原帖由 yauwahon 於 5-6-2009 12:46 發表

亦是絕對認同!此網頁果是有些清醒的人!但總是有些表面跟小孩親吻!轉面搶他糖糖的人!
當某種運動處於均勢或弱勢時, 佢所做出的 言論, 言行, 動作, 頗為激烈 , 激進時,

咁已經證明佢已經被洗腦.    但通常都會唔認被洗腦

引用:
原帖由 於 5-6-2009 15:21 發表
致各有立場的版友 :

大家講求自由的同時 , 請記住法國思想家伏爾泰的一句關於自由的說話

I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it

道理並非要抵毀他人才能獲得 ...
但係覺得除左個人之外, 好多 黨派 / 團體 都做緊呢樣野

當睇 辯論或選舉前 , 都見唔少 ...

人地一年有364日做野,

你一年有一日做野,

好好珍惜喇.

35 123
發新話題