發新話題

政治題,不喜勿入 - 民陣話CY講大話,欺騙香港市民要下台,咁....

回覆 27# 的帖子

政治呢方面, 無論站係那個 立場 / 陣營 都好,  主要分三種人;

1. 煽動人的 ... 組織 / 領導 / 籌劃 / 火上加油, 都係強項專長.

2. 容易被人煽動的 ... 跟大隊就冇錯架嘞

3. 旁觀, 隔岸觀火的 ... 齋吹天下無敵

非正式統計 [ 2. 容易被人煽動的 ] 佔大部份

引用:
原帖由 carl 於 2-7-2012 22:04 發表

所以要比時間人做野先睇得到結果...
上任1日就要人下台? 結果好似日本咁個個做年幾兩年, 十幾年來咩都解決唔到.
趁呢幾日搞仲有勢頭ㄚ嘛, 加上係假期.

遲D個個返工返學, 你叫阿毛去衝鋒陷陣?

唔係個個都係 政治職業化 架

引用:
原帖由 gtoray 於 2-7-2012 22:30 發表
四十萬都係自慰數字而已
有 其他訴求, 其他請願 架喔

老老實實 ..... 數還數, 路還路, 點會入晒佢條數架 ???

唔知唔覺, 俾佢側側脖添,

總之呢條數好亂呀

引用:
原帖由 WAIKO01 於 4-7-2012 15:03 發表

兌現不了“選舉支票“,再多的“媒“也沒用。 我相信支持者更多是想著“他的‘支票‘可以領我們有飯吃“
如果泛民真的是為市民著想的話,就讓他“兌現支票“,使他不能抵賴,到時就可以理直氣壯叫他下台。;g ...
平時唔搞吓對抗(政治), 佢地平時識做D咩野? 搞好民生? 搞好經濟?

靜係見到 "法律專業" 果班, 開立法會 或 接受媒體訪問  ... 餐餐都做到好似 係法院打官司 咁

RE: 我靜係睇電視台新聞   ..... 電視台唔可信, 電台/報章/互聯網 更加唔可信

回覆 78# 的帖子

呢4日無證無據, 又唔可以咁講人.

亦可能因為呢次洗濕個頭, , 為生活為興趣, 局住要係呢行發展,

佢咁樣響左個朵, 試問仲有冇 私人公司 / 大財團 / 政府部門 敢用佢 ???

同佢做生意都驚佢隨時俾人 拉左, 失蹤, 而走數啦!

佢冇得返轉頭架啦!

發新話題