發新話題

[認真] 1989年 李卓仁 ?

已經養成;

所有 " 國際政治新聞 ", 最多都信 七成 的習慣,  

所有 " 本港政治新聞 ", 最多都信 五成 的習慣.

有立場報章, 報社, 減多一成

現在最可信的係 " 娛樂新聞 " , 因為信足都冇壞,

唔會影向他人, 唔會惹禍上身, 唔會連累家人朋友

各方都堅持自己的理念係冇錯的,

萬一改口話自己是錯的, 咁多年都搞錯了 .... 後果嚴重呀

輕側 .... 佢係呢行消失 , 即失業.

重側 .... 團體失去公信力, 失去團結力, 你叫D信眾點算呀! 失去的利益$$$點算呀!

引用:
原帖由 ohnavi 於 15-6-2012 19:59 發表
邊邊都要撐到尾啦,鬥吾認你吹得我漲咩
是但一方贏左, 都會導致(兩方)會有好多人會失業;

一方是監控人員, 情報部門, 高科技監控器材業, 凡要 速進/維持 社會和諧的各部門 ... 的各個職級人員.
( 各有關部門都會被削減資源 )

另一方是 傳媒業, 印刷大字標題橫額及傳單業, 製衣 T-shirt 業, 飲品蒸餾水業, 飲食飯盒業, 派傳單業, 年長者/無業青年揾part-time業, 防暴器材業.
( 有關此名義的 籌款/接受捐獻 有所減少, 或少了呢個名義去做 籌款/接受捐獻 ... 咁即係 過河濕腳, 抽水 會少左 )

所以維持現狀, 繼續拗是雙贏的
(經濟角度 及 以此為生人士)

右邊兩位咁英明神武, 成抽 Full Gear

係留級留左好多次的 學生 ???

教學太過辛勞而帶點蒼桑的 老師 ???

非常照顧學生及擔心跟到現場幫手的 校工 ???

引用:
原帖由 MR_KFC 於 16-6-2012 23:16 發表
爭取 民主 是 " 抛頭顱,撒熱血 ",不是 " 請客食飯 ","細路仔玩泥沙",路途應該是 要冒風險,輕則坐長牢,重則攞命博,兼過程可能是辛苦, 無助,孤獨,捱窮,漫長及需要犠牲...等等,真正民主運 ...
四個字就可概括以上文章了 :

[ 得 個 講 字 ]

精人出口, 好人出錢, 無人出手

回覆 81# 的帖子

咁要密切留意 李好人 的下場,

襯住仲有勢頭餘勁, 呢幾年盡量揾多D ( 好似話要成球野搞個紀念館 ) 等等,

我估最後的下場應該幾好, 儲夠兼早就揾定後路 ......

講聲鬆人 : " 因受迫害, 但得到好心人幫助, 迫於無奈下要離開香港了, 我會在海外繼續支持你們  "

...... 咁就上岸了 ......

引用:
原帖由 B20_hk 於 21-6-2012 23:13 發表

睇下來龍去脈先
人哋支聯會book咗個地方,你去霸人哋個位,踩場
人又試下有人入你屋企,睇你惡唔惡
再者,惡就身有屎依個理論會不會夾硬咗呀!
我亂Q泊車,差人趕我,我唔走,佢小九 ...
係呀, 係 101 做得不對,

人地一年365日, 只係得一日, 只係得某一地點, 可以 ... 揚眉吐氣, 大展拳腳, 盡情發揮,

你居然想(漫)車邊, 係 101 不該

發新話題