發新話題

BF2

引用:
原帖由 Pvt.King 於 21-8-2008 18:31 發表

http://hk.youtube.com/watch?v=cSU7F16lfTQ&feature=related
步兵戰

http://www.realitymod.com/files.html
download link
唔該哂    SRAW飛快左好多wo ... 咁d tank同apc呢?要幾多飛先爆?

但求吹下水, 開開心心、簡簡單單又一日......

引用:
原帖由 Pvt.King 於 21-8-2008 21:42 發表

我未試過有armor係一炮heavy at打唔爆, 除左Firebase果d
不過我都係呢一排先開始玩heavy at, 之後我多數做俾彈佢果個post
俾彈__即係補給兵? 我就多數响bf2做 medic   一來救人 二來救自己
我認為玩teamwork要勁   一個步兵班應該至少有一個medic, 最好有2個, 補給和反裝甲亦是不可或缺.另外又要一個班長(有料的)...

唔~~ 睇黎我要慢慢適應

引用:
原帖由 Pvt.King 於 21-8-2008 21:59 發表

佢一般rifleman先有彈包, 用SAW既反而無, 我好多時都做corpman來request kit(多數LAT), 貪用corpman重生個角色會係白人
SAW反而冇彈包? 好奇怪...... 咁我想知medic有咩變化?  仲有其他呢?

引用:
原帖由 Pvt.King 於 21-8-2008 22:35 發表

saw無彈包都唔奇, 本身真實都有人幫佢拎d彈架啦...
仲有就係medic電人電一次未必救得醒(所以medic救人果陣係一個好好既靶,特別是係對住sniper) , 用個醫療包醫人果陣要hold住left mouse, 同埋唔可以自救, 要自己就 ...
我知... 但係bf一向係分得好清   medic正呀... 真好多... medic有m4 +aimpoint, 唔使用果枝咩都冇既m16....

仲有果一支應該係強心劑

http://hk.youtube.com/watch?v=h8ONQfm_uBs&feature=related

可以 "由" 繩下降" 突擊 咁正

引用:
原帖由 0608 於 22-8-2008 00:04 發表
我想問下e隻game係唔洗錢downlond玩?
叫 Project Reality 既模組 睇番樓上 有download link

引用:
原帖由 Pvt.King 於 21-8-2008 23:49 發表

只係special force用勾繩掉向地下而已
同埋m4+aimpoint只係得us army先有(但問題係us army睇來打親都係大map...m4打遠射既效果真係唔知會點設定啦...), usmc,mec,pla等等都係乖乖地用番個iron sight啦, 不過usmc同 ...
m16a4有m203仲會有acog     最正係支g3有scope用 我除左m16a2,l86a1就係成日用g3, 我比較喜歡7.62的大威力,
相較之下5.56真係要比7.62射多好多先死, 我好善長點射, 所以我用g3平時又多數將支槍set 死 semi , 有需要先轉auto,
而m16之類的我就唔夠譫... 用iron sight 很難命中跑動中的遠目標,用點射就算命中又要中幾多槍失殺到佢?
g3雖然在近戰會比m16差, 但只要用慣也不差喔。

引用:
原帖由 Pvt.King 於 22-8-2008 19:27 發表

做rifleman果陣我都係打semi的,同道中人
但以佢offical forum既反應來睇...普遍人都認為g3係最唔好用... 早排甚至有個post係俾d人vote用邊支槍去replace g3好
rifle來講,我就始終都鍾情m16a4, 其次係 ...
最慘支l82a1冇咗個4倍率光學瞄準器 要我iron sight真係 支槍最大既優點

引用:
原帖由 Pvt.King 於 22-8-2008 20:39 發表

L85? 有呀,有susat呀
係咩 咁都好d...  可能果段片係SF 啦 係啦 有咩server玩得過? 等我得閒装咗之後唔使遂個試
你都話shooting average係有難度 d high ping server 死梗

引用:
原帖由 Pvt.King 於 22-8-2008 21:13 發表

我基本上都只係玩tactical gamer同HOG個ser(notice:tactical gamer個ser佢寫個人數係62/62果陣已經唔當full左人, 佢set左留兩個空位俾佢d admin入), 2xx ping左右啦,玩落都ok既, 習慣左就得

同埋英佬SF係用L119 ...
我仲想知多d你頭先一槍槍斃果單野, 我諗對方都o哂~  你果陣係喺邊度?

引用:
原帖由 Pvt.King 於 22-8-2008 21:57 發表

Kusan Desert果個map,我原本諗住走上去東邊坐山度用Heavy AT睇下有冇target好打,點知用望遠鏡一望落下面d bunker度就望到個人拎住支svd開火...之後就....
我想知呢 既然有 Desert map 咁d sniper唔會仲着毛蟲裝呀?

引用:
原帖由 Pvt.King 於 23-8-2008 07:43 發表

會,但英佬就好似唔會, 同埋sniper又唔同marksman架
有咩唔同架?

引用:
原帖由 Pvt.King 於 23-8-2008 15:59 發表

首先,sniper有毛毛衫著,Sniper用既rifle比marksman用既rifle準, 火力高, 個鏡既倍率都高d, eg, 美佬marksman用m14 + scope, sniper用m40, sniper就真係匿埋一二邊用距離來屈人機,marksman就係主力打rifleman打唔到 ...
原來係咁... marksman有sr-25用咪好囉

引用:
原帖由 Pvt.King 於 24-8-2008 21:51 發表

我覺得用sr-25都怪怪地,應該用sam-r, 因為marksman 本身係根本係一個普通步兵仔,同一般步兵一齊行, 如果一班兵仔入面無啦拉有條友拎住枝sr-25都怪怪地...
http://hk.youtube.com/watch?v=ykyzQJFQUP4   

一架su機向黑鷹發射兩支AAM   竟然......  lucky baster !

引用:
原帖由 Royal_9413 於 2-9-2008 00:21 發表
點解我一開game就無啦啦彈返出黎? 謝謝
你係玩原來版本?

發新話題