發新話題

[認真] 不如大家傾傾六四吧....

近期真係好多六四帖...

其實...令我最介懷係中央到今時今日都唔敢面對呢件事

但求吹下水, 開開心心、簡簡單單又一日......

引用:
原帖由 Royal_9413 於 27-5-2009 23:51 發表
咁其實你地覺得學生有沒有錯?
係wo...你岩...焦點集中响軍隊...對歷史咁快就下結論,唔係有失客觀持平理性嗎?

對於談討六四 永無事實 只有懷疑

所以大家繼續懷疑

引用:
原帖由 美味炸雞脾 於 30-5-2009 18:27 發表
小弟就沒有什麼特別意見, 只是覺得某些人(包括港人及內地人)經常說要民主自由, 但「直通車」、股市樓市急挫時, 就希望中央直接干預救市, 希望中央買下自己幾近一文不值o既股票托起個價, 不需要「自由」, 四萬億救市時 ...
兩件事黎架?

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 30-5-2009 22:39 發表

只要比飯你食比錢你洗..就算做幾多錯事都可以當睇唔到?

這就是道理?
成日d人就係會咁諗 上次同朋友講起...佢話依家經濟發展咁快都係因為共產黨...拉埋黎講

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 30-5-2009 22:45 發表

世界上有幾多人為了生存,唔係做殺人放火,就出賣自己身體,為了有兩餐就係咁,戰場上再殘酷的事都有,政洽上再顛倒是非都有,有幾多可以有道理可言
唔代表要認同呢一切

發新話題