發新話題

自衛手槍!

引用:
原帖由 crazyjustin1117 於 10-8-2009 19:34 發表

I mean放屋企自衛, 帶出街就 Colt Python .357 2"

放邊都ok
使唔使.357...打獵咩

.自衛一支s&w m36或者m49用JHP夠啦...

不過m49生產線好似停左 都係m36...

但求吹下水, 開開心心、簡簡單單又一日......

引用:
原帖由 crazyjustin1117 於 10-8-2009 20:34 發表

家下咁多恐怖份子, 個個唔怕死唔怕痛, 唔用.357唔夠力...
你咁講警察用9mm同.38喎 D警察咪惨囉...
自衛姐...打咩恐怖份子...

引用:
原帖由 MS 於 10-8-2009 19:16 發表

自衛槍,大唔大咗少少呢!.45試避彈衣包唔入 .22好過佢
.22會唔會火力太小

引用:
原帖由 sunny2014 於 10-8-2009 21:01 發表
P210

F.N.57

HK45

Px4 F ...
可惜平民版5.7子彈減低原本擁有既貫穿力 最重點既優點無咗

引用:
原帖由 阿堅 於 10-8-2009 23:06 發表

打中避彈衣痛極有限....
打就打手,腳,頭....
不過如果緊急關頭都係打胸口同肚 面積比較大

引用:
原帖由 Flanker 於 12-8-2009 15:00 發表

TT-33好唔安全
易走火
咁咪用中國製加番safty54式1型囉

半自動幾喜歡加拿大廠Para Ordnance P14-45  加拿大表哥有支仲燒過...

雙排彈匣  .45acp有14發 但係燒過槍知道自己用.45係好難控制個blowback...

我都係用番左輪 雖然比較少彈 但係射唔中都冇用

可靠, 故障率低, 唔會jam彈, 子彈多種選擇, 例如.357係可以射.38...

引用:
原帖由 118048 於 12-8-2009 22:29 發表
你地自衞槍都下下要打穿避彈衣既?乜你地啲仇家個個鐵甲威龍咁找你晦氣架咩?
我都咁話...就算有shotgun人地着避彈衣咪又防到

用大口徑又射得中咩...

引用:
原帖由 Oscarpanzer 於 17-8-2009 23:18 發表

我都喜歡P7夠安全,準確,
其實我覺得一般平民防衛,即使開槍未必會打好耐(個人覺得5-10min)
所以應該以可靠,精確,安全為重
因為十年都未必需要去開槍防衛
我alternative choice係SP2022
...
你handle到P7個blowback?

發新話題