發新話題

英兵自傳

引用:
原帖由 marcooo 於 22-7-2009 13:42 發表
http://tw.myblog.yahoo.com/jw!E. ... =1&sc=1#yartcmt

前英軍
我想知前英軍是點定意! 認真的
thanks

Saving Private Kai人

引用:
原帖由 MS 於 22-7-2009 16:44 發表

有軍隊冧把,話之你當三日兵!例如水雷炮HK1826/1827..........
英國2506............等等
軍隊不同警察頂冧把!個冧把跟一世!
軍隊離開有紅簿.....証明!
奇怪無人懷疑 ms 喎
就係唔係一定有冧把先可以叫做係?
咁97 前附屬係軍隊下的uniform group member 可唔可以話自己又係呢

引用:
原帖由 MS 於 22-7-2009 17:06 發表

當軍三日以有冧把,滿四年離開有紅簿
清楚, 明白晒

引用:
原帖由 derek_lok 於 22-7-2009 17:02 發表

請問係唔係J-Corps都有No.跟身??
如果J-Corps考上正規, No.會唔會一樣架??
你講J仔??

引用:
原帖由 MS 於 22-7-2009 17:10 發表

有一點,人地無必要俾你睇喎
MS我無話人地唔係
我只是對英軍有點好奇, 現在再知多了一點知識吧

引用:
原帖由 tango10 於 22-7-2009 19:15 發表

當日憲兵在BMH招呼過這位人兄.
下...招呼過

引用:
原帖由 coldstreamer 於 22-7-2009 20:17 發表
呢位仁兄當年認識一位龍隊伙記, 趁呢位伙記喺BMH當更嘅時候就著哂成套軍裝企喺大閘口一齊扮當更......結果有個BMH伙記行過認得佢唔係兵, 所以報 MP 拉咗佢.......
之後點

發新話題