發新話題

[GHK] AK105進化論>>>>AK PMC

引用:
原帖由 RCman 於 30-10-2012 20:01 發表
條骨有無斜呢
比師兄個post毒完.今日都忍唔住入左手

真係thx師兄報告

btw 見到師兄個相..真係斜左

話時話.點解我果支原裝番黎得1j....

另外都想請問師兄..wxc賣果d lct 比ak104 aeg用既骨..大唔大機會會岩裝?

thx

我果支都是.e興趣購入..

但都是得1.0咁....

引用:
原帖由 RCman 於 5-11-2012 19:58 發表

我已經換左recoil power kit
不過今晚都試多次個j數啦
thx師兄

因為我是上星期頭 e興趣購入.依幾日試..都係約1.0 甚致是0.9幾..

都是用topgas 猛將 + ksc 0.2豬所得

引用:
原帖由 RCman 於 5-11-2012 22:31 發表
剛剛試左,
上次未裝Recoil Power Kit有1.7J左右。
裝左之後1.49-1.61J

Top gas + 0.25g BB

我怕我個meter可能有問題,
再用啤酒罐試左
thx師兄測試

引用:
原帖由 abm048 於 5-11-2012 21:02 發表
GHK-AK彈匣特性就是瓦斯不能灌太多,
灌太多的後果,自動射擊不順,噴白煙,初速降低,
建議打不到1J的朋友可以試一下下列動作:
1.將彈匣內的瓦斯洩光。
2.在彈匣尚在低溫時重灌瓦斯3~4秒。
3.等彈匣回到常溫再 ...
唔該哂.我用師兄方法再試一下

另外都唔該想請問一下.
此ak 105的上下護木.是否真槍拆法?不用拆管都可完成?
因小弟想換tactical護木...但唔太熟點拆....

今日己買lct個104下護木
想請教一下原裝105下木內的鋁散熱片需否拆走換到新護木內?
唔該師兄幫忙…

引用:
原帖由 RCman 於 6-11-2012 21:51 發表

我沒有LCT的,所以答不到你
唔緊要 師兄都幫了很多

引用:
原帖由 RCman 於 6-11-2012 21:57 發表

有沒有相片題供呢?
搞左成晚.先入到
答案係下護木鋁片係唔可以裝番入去.就已經上到.但104下護木個數同gbb唔岩又搞左成晚..又磨又鎚..先撞到下護木
而條104上護木..上護木裝左之後..會頂住搞到鎖唔到條管..
因為上下護木之間虛位闊左..令到條鋼管落唔哂.剛好差1mm頂住個上護木鎖...

再加埋條通槍條..係入唔番去下護木...會比104護木頂住個窿...插得一半插唔番哂入去...
好有衝動..想鋸短佢...
最後只好放棄

劣作..獻醜了..

附件

7-11-2012 01:28

引用:
原帖由 F22 於 7-11-2012 08:05 發表

開個窿咪得囉?
得咗~~
師兄高手.比師兄一言驚醒萬中人

想請問師兄係用手鑽定係電鑽或姐其他特別工具黎開窿?
thx

引用:
原帖由 RCman 於 7-11-2012 08:43 發表

又多一支變種AK105, 相信AK105係變化最多的AK哦!
唔知一場入面.會可以遇到幾多支變種105

不過年度限量200支.

引用:
原帖由 rik-rok 於 7-11-2012 09:40 發表

105用唔到14牙火帽,自已DIY左
勁.一支105.引出好多diy高手

引用:
原帖由 怒人甲 於 7-11-2012 23:19 發表
其實105 用原裝火帽我最like  就甘既樣我好滿意了
師兄咁快再變左款

話時話.有d鋼件整槍果時甩左油.會唔會方法補救?
雖然話真槍都係花.但係對收藏來說都有d心痛.

講開保養.我屋企都海邊.
平時d槍槍身落滿油之餘.仲要定期抽濕.加防潮包.
放左咁多年都無生鏽

發新話題