發新話題

落咗味精的月亮

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 11-2-2009 13:47 發表

又落毒=_=
我遲D又毒下你
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

我父上想入80mm-400mmF3.5-4.5~~我想入SB900==""

引用:
原帖由 mike-mike 於 11-2-2009 22:43 發表

....F3.5~4.5咁勁?? 邊間廠架?n記個支係AF 80-400 f4.5~5.6 VR 呀....
相近焦距的話, 覺得hu色馬支120-400會好少少...雖然係重400g....但又平咁多...
以上純屬個人意見.
sb900? ...哦....我剛剛入了二手sb800 ...
丫打錯 ~~返工返到....係AF 80-400 f4.5~5.6 VR Nikon
父上是厚廠鏡支持者.....我也建議入副廠龍仔70-200~~但他不埋=0=

引用:
原帖由 mike-mike 於 11-2-2009 23:10 發表

哦,...但8,9000蚊買支80-400真係唔多抵...
你爸爸鍾意影乜架, 要400咁遠? 平平地70-300米好lor, 真係覺得唔夠時再入長d架喇~~~
我唔多影....遠景....但父上想入....
sigma~同龍仔支70-200~~邊支好

我都打算入70 300

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 12-2-2009 13:52 發表

最衰呢支野無SWM..
父上有興趣

引用:
原帖由 mike-mike 於 13-2-2009 13:05 發表

大家都係講D客觀的事實出黎姐, 相信你父上都早已知道其中的分別與利害~
我不想佢破財~~70-300 ok~

80-400今日入手了

父上話要買-0-~~
我個fd上 夭D700坑了

父上佢想F90用得番~無計~
防潮櫃爆左~week end要去買了

引用:
原帖由 adrianyahk 於 16-2-2009 09:54 發表

佢父上好多部film機ga...
無咁架事

引用:
原帖由 adrianyahk 於 16-2-2009 23:58 發表
其實我今日都發覺自己個防潮箱爆左...
要買la~~together ma?

發新話題