發新話題

試貼6月14日影的女女相

葉子小姐跟YY兩輯相好似差左D距離~?
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 亞龍 於 22-6-2009 00:47 發表

影相前一日,有FD生日,飲左好多..第二日影相時酒氣未過,第2輯的YY係當日最先影的,當日又熱又哂又一身酒氣,識得揸機以經好勁
第一輯係當天第三組相片,是最尾時影的,當時以經夠時間熱身,同時在室內影,有冷氣唔 ...
熱身好正常,攝影師和model都需要,頭一轉通常選唔到好多相,就算老鬼都係,所以多數頭輪就直頭當做熱身會仲好,一邊吹水溝通下先,好多攝影師都係咁做~
OUT DOOR係煩D,因為要睇太多野,有時個助手都要幫手睇,影前/中/後都要測一測光睇吓有冇變到(菲林年代)~

引用:
原帖由 adrianyahk 於 22-6-2009 01:42 發表

surefire + softbox?
surefire=大燈用honeycomb=機燈zoom~

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 22-6-2009 01:49 發表

but 龍哥個光比較圓,用閃除非用紙筒,唔係唔會咁圓
求其黑紙卷個筒已經可以~
個光好近~

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 22-6-2009 01:59 發表

我諗左個方向係自製的honeycomb安在支閃度

(色溫紙 )
唔係買左鴨記咩~~~~
不過已經偷左~~~~
點自制~????
用ACOG鏡個什麼"Q flash"~??

引用:
原帖由 adrianyahk 於 22-6-2009 02:16 發表

Pacific有勁多ar?
都話影相嘅個個都係賊仔o架啦~
成日鬼鬼鼠鼠偷番薯~

發新話題