發新話題

今天衝動了!!!!!!

今天衝動了!!!!!!

看這個

嘩哈哈哈.......
不過未試過,試完有相再post.
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 Paul 於 20-9-2008 23:07 發表
高師兄你受左咩打擊

BY莊家
冇咩!!!
準備放9日大假,買新玩具去旅行.

引用:
原帖由 anjhl 於 20-9-2008 23:27 發表
小弟唔識野,想問下呢部係咩?
thx~~
FISHEYE LOMO
聲稱有180度,F/8,1/100s or B快門,最近焦距3cm,
唔知真唔真,測試中.

引用:
原帖由 learngod86 於 20-9-2008 23:35 發表
恭喜晒!!!
係時侯買條靚靚千六餵一餵佢....

排定隊,等緊佢!!
不過 ...............好似過晒期..........

回復 8# 的帖子

但係我想試吓佢個"聲稱",
過期好似唔係幾好.........

回復 14# 的帖子

YES!! 135

引用:
原帖由 learngod86 於 21-9-2008 01:29 發表
用d高速d既菲林呀啊當......
f/8....1/100s.......
fisheye........sharp晒啦.............

(page one買,$585驚訝地有一年保養)

回復 21# 的帖子

E沖C一般ONE HOUR就得,
但係要沖+/-的話,就要去LAB到沖,
因為要HOLD成部機,就時間去沖.

引用:
原帖由 adrianyahk 於 21-9-2008 02:26 發表

我覺得好複雜..好想學..但係冇錢交學費
請教亞龍兄就得.........

引用:
原帖由 adrianyahk 於 21-9-2008 02:46 發表

如果龍兄肯教,我肯學!
(去執部G1平玩RF先)
W/B好易,睇書學在家裹用沖鑵來沖都得,(當然都要有D器材)
兩種藥(還有清水)得幾個STEP.
但係COLOR正/負好難用沖鑵沖得好,
藥/水溫,時間要KEEP得好準先得,
我仲記得COLOR正要7種藥11STEP...........................
所以自己玩多數都只係沖W/B,
COLOR都係比$$人沖.

引用:
原帖由 adrianyahk 於 22-9-2008 19:28 發表

我諗住俾lab develop同scan...
其實玩W/B就唔scan了吧,
我估你玩W/B都係想試吓影FILM的流程,
影W/B FILM多數係,影>沖>Contact Print(唔一定要)>選相>放,
想試吓先的話,當然找LAB代勞會比較化算,
但玩過想長期深入玩,自己沖平好多.(平均一日一桐的話)

引用:
原帖由 adrianyahk 於 23-9-2008 00:20 發表

scan...唔係即係....掃瞄..咩?
直接裁放算了,最基本傳統的方式,不作數碼上的轉換.
最理想的,就當然自己沖,自己放,學習吓film最基本的,(相對地學左好多ps技巧)
......但會幾貴,由期係小量時.

發新話題