22 12
發新話題

[認真] 唔洗鬼打鬼,香港好快會禁槍

引用:
原帖由 geoprotex 於 18-8-2014 17:06 發表

其實關鋼珠咩事呢?玩氣槍唔係只得wargame,仲有IPSC & 運動射擊,假如wargame界提倡禁鋼珠,咁同黎會長建議禁airsoft有咩分別?
做任何事都要過得自己過得人,雖然我都唔玩airgun。
提倡唔玩鋼珠,airgun係我個人理念,因為作為一支原意打臘用加氣槍,我實在認為佢本身設計根本就不合適成為一支玩具槍
如果師兄覺得唔合理,歡迎自行減去此項目再轉貼上facebook提倡正確玩槍態度

引用:
原帖由 gtoray 於 18-8-2014 17:12 發表

以下係我地08年專登為軍展會做既宣傳海報,當時有位版友重做左個power point上台做講解

http://wargamehk.com/cgf/attachments ...
壇主真係有心有力,不如張圖中內容轉為貼文置頂係一般區? 我相信會更加容易為一D新玩槍又想了解玩槍加朋友提供到資信

引用:
原帖由 gtoray 於 18-8-2014 17:15 發表
下次你質疑人地鬼打鬼時
你搞清楚究竟邊個係鬼先
隻鬼咪聯會會長羅

收到風各大槍會都比重案check曬,所有槍會都會放蚊
二手街唔泥講,唔只JJ,真件都係目標

大家好自為知拿

引用:
原帖由 gtoray 於 19-8-2014 16:09 發表

咪學埋隔離台果位人兄啦
好咩自為之呢?'
我全屋都得玩具鏡炸~

有冇警察去查過可以自己打聼下,人地有心要搵人交功課搵唔搵到人只係時間問題,如果自認為無玩過國外零件又邊到洗大驚少怪?

引用:
原帖由 T-800 於 19-8-2014 21:32 發表
至於玩真件既人亦應該好清楚邊D玩得,邊D係違禁品。。如果分唔到,請唔玩好過。。。

Happy shooting!
人地真係有心鎖,靜係乜野係軍用品我真係唔識分
事實就發生緊,我都唔識介定咩係真件

22 12
發新話題