發新話題

致曾當英軍的朋友們... (感激萬分!!!)

拿拿拿!你地又逼害「英軍」勒,我忍唔住都要出聲話下

講埋費事人地出聲,係,我係度抽緊水

引用:
原帖由 olka 於 2-11-2007 13:14 發表
口   講   無   憑

一向都係笑教神技, 難得佢出張咁精美的老番(未證實)出來晒命, 又有mswong兄提供的真品(證實)出來, 當然要做一個對比啦, d偽裝神技, 緊係要做對照有根有據馬~   我用左兩個鐘架, 我幾抵 ...
我知重有野睇既

人地話唔係 TA 喎,咁咁咁

引用:
原帖由 widowmaker 於 4-11-2007 01:20 發表

睇下少年SAS後面D同僚, 幾年輕, 幾白淨, 幾有書卷氣
果幾個係中校同上校黎,少校就剛剛跌番落去做散仔,要渣車

其實只要一個人既品行態度、能力受人尊敬及肯定,老防又好,正規又好,平民都好,都會係一個成功既人,成功既人唔需要成日提住既。

如果唔係有人要不斷用更多既大話掩飾一個大話,態度更目中無人撩事鬥非,都唔會俾咁多路人馬追打既。

某君既身份來歷,其實唔係今時今日至知,不過人不犯我就無謂踢爆人,至於佢既信徒,要點選擇,自己諗

哦!免費送既∼ |) |) |)

作者: Vega    時間: 2006-7-25 00:14

No HKMSC were employed to Britain at all, I wonder why?

All I have met were RHKR.

Any of you still got a British National Passport?
Wanna join me in C Squadron?
Royal Mercian Lancastrian Yeomanry?
I heard you lot (HKMSC) experienced in vehicles.
We need people.

作者: Vega    時間: 2006-7-25 00:18

Send us your CV to:

C Squadron
Royal Mercian And Lancastrian Yeomanry
Fox Barracks
Liverpool Road
Chester
CH2 4BU

佢咪附合我講既「不斷用更多既大話掩飾一個大話」咯,其實信錯左某君既朋友都唔駛傷心,應該擴闊社交圈子,好多有料既人就係自己身邊既「平凡人」,唔會開口埋口成日提住自己點點點,因為見識越廣,就越覺得自己渺小

以下既野就當「故仔」聽下就算

好多年前小弟有幸參加一個某政府部門提供既訓練課程,因為係唔公開既,所以報讀者大多數係前線既部隊<咁我唔係就一定有門路啦>,點名紙上除左我都重有幾位仁兄係無寫「何門何派」既,咁人地當然係唔想咁高調啦,好勒到左茶點時間,有位師姐就去點名紙「點相」,見人地無落部隊名就埋黎自我介紹﹕「我係港島 X 區 XXXX ,師兄你呢?」,咁我同其他人都係「哈哈哈」幾聲帶過就算啦,好勒又到考試時間,我同果位師姐係第一第二個入去考,出黎果陣師姐就死晒狗,咁好彩佢太傷心唔得閒問我成積,我又當然唔會咁多口週圍同人講自己掂左啦

訓練課程中有個小插曲,有一位 instructor 佢係另一樣專業技能上指導過 SDU <咁呢位 X 哥當然唔係教上網呢>,同學仔當中有唔少係佢徒弟,就一定走埋去吹水,咁呢位 X 哥又好平和,唔會吹噓點勁點勁,重大讚對方添,咁人地係咪出自內心,好易聽得出既∼

引用:
原帖由 widowmaker 於 5-11-2007 14:46 發表

V先生早幾個月呃o左班打wargame既細路, 但班細路o既性格係....你愈話佢地信錯, 佢地就愈認為自己冇信錯, 自己係最精明

所以都係無謂浪費時間
我之前係 reply #103 講過啦「某君既身份來歷,其實唔係今時今日至知,不過人不犯我就無謂踢爆人,至於佢既信徒,要點選擇,自己諗

發新話題