發新話題

香港2010靚模(動漫)展又尼啦~

我點樣都唔會再去

去動漫節,不如去maid cafe

引用:
原帖由 米琳 於 16-6-2010 10:10 發表
師兄真激動..."
小妹今年應該會去動漫節
不過唔入場(雖然會場有精品賣
,小妹對o靚模冇乜興趣XD
去年望住一班人係yes!果到打蛇餅都唔知為乜
所以今年去影下cosplay算
不得了

動漫節有咩變質,大家心中有數
以前就只係港式漫畫多(無計啦資訊唔流通)
之後短期引入左日本漫畫
但時間不長,引入埋電玩原素
但都係d貴價少少既機,一般小學雞係果陣時係無可能話買就買
之後連online game都入埋去,加上現時小學雞開始富起來
入到會場媽兩聲就可以買"貴價機"同埋掃online game寶品
相對地動漫原素更少,小學雞入場人數大增
現時更有o靚模出現,增加不少怪叔叔入場
令動漫原素的動漫節降至最低

咁我去maid cafe舒舒服服飲杯野食個飯唔好

引用:
原帖由 GHST 於 17-6-2010 00:05 發表

其實我又覺得就game本身問題唔大既.......
唔好下下係online game就得啦...(直指某D專做小學雞online game既展商 )
因為始終ACG就有GAME既意思....
此game不同彼game
小學雞拎支10蚊手槍又同其他玩wargame既人士一樣?

有傳聞話p靚模已走
是否屬真?

引用:
原帖由 101653 於 18-6-2010 05:10 發表

成班入場坐住係度打機既o靚仔又有
信用卡/ 話梅等等攤檔又有
著住軍服 (仲衰過去比錢場派比你果D衫褲) 就話cosplay既又有
明明身高唔夠5尺但又要著成尺高既高跟鞋既Cosplayer又有
D人排隊排到打尖仲聲大夾惡既 ...
呢句真係讚好

就算你鐘意咩角色都好
你外形唔似,點樣去用身體以外既野去補足都冇用

引用:
原帖由 米琳 於 18-6-2010 13:45 發表

有175cm....6尺我都唔知係幾多...

身形唔似就好多都係...
但係講真..香港既cosplayer大部份都係對角色有愛先會出..
不過偽cos就真係唔係咁好
咪埋自己對眼
行入會場,你摸到10條友隨時10條友都係咁
不過人地係因為有愛定隨波續流...不知道了

引用:
原帖由 米琳 於 18-6-2010 14:05 發表

啦,姐姐,呢到唔比就咁出icon回post架
快d同我加返兩隻字

引用:
原帖由 米琳 於 18-6-2010 14:05 發表

但係..小妹有一班朋友都係咁.."
叫我去cos先果個更加
所以先難有比人覺得"好"既cosplayer

引用:
原帖由 101653 於 18-6-2010 23:57 發表

記住一樣野
Cosplay唔係自己一班人玩
你地唔好唔記得, 你地為興趣而玩Cosplay
係為左比觀眾睇架, 如果觀眾覺得你地唔掂, 係你地既失敗
你話如果唔係比觀眾睇既, 死埋一二角係屋企扮到夠啦, 洗乜去動漫展姐
?
雖則你說得恨但不失道理

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 19-6-2010 00:09 發表

無o既,同而家d 女一樣,無樣無身高都想做model,但係又真係有人搵佢地影野一樣
呢個真係數碼相機出現既後遺症...

發新話題