發新話題

反鋼珠、反鉛彈,否則wargame好快會完蛋!

我都有加入呢個反鋼珠group, 但我其實只反對在一般槍鋪賣, 我認為應該有一間正苦認可嘅鋪頭賣, 而買呢類鋼珠/槍嘅人要攞牌, 雖然對喜愛玩呢類槍嘅師兄係麻煩左, 但始終係小數, 又可保障正常鍾意玩呢類槍嘅師兄
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
原帖由 hktropper 於 4-4-2013 19:10 發表

咁樣對佢地唔公平
大家都係Under 2J
咁係扼殺佢地既權利
無辦法,而家大眾好多只知金屬子彈係問題出處,大都唔知”2j"嘅存在…

我剛退出了羣組,其實我上面post都講過,我反對一般槍鋪賣金屬子彈,但唔反對人合法地玩,退出原因只係唔喜歡羣組內”非友即敵”的氣氛,希望大家可以和平討論

引用:
原帖由 tf141 於 7-4-2013 15:24 發表

你既意思即係話刀對我地既日常生太重要,所以就算斬死人都唔理啦,點都要keep住
玩具鎗只係要嚟玩,所以禁左佢都唔洗手軟,反正冇得玩唔會死

係咪咁呀?
刀係必需品,玩具槍唔係

引用:
原帖由 T-800 於 7-4-2013 16:49 發表

請看#202.....

Happy shooting!
先聲明,我唔反對人玩任何底過2j嘅玩具槍,我只係覺得唔好成日用"刀"去比喻啫

引用:
原帖由 chris1 於 7-4-2013 20:52 發表

錦人地玩under 2J既airgun,登記唔登記,重關各下乜_事呢
我只可以話登記左當有問題時方便追查,亦起阻嚇作用,另外師兄我好似無野得罪你喎∼

引用:
原帖由 tf141 於 7-4-2013 21:00 發表

咁踢波係咪必須品?
如果有人係街邊踢波踢中人咁點算?
咁大力省中頭可以好傷架喎...
如果個波飛出馬路導致交通意外點算?

邊個夠膽講香港要禁足球?

根本唔係必需品Vs奢侈品既問題
而係大眾Vs小眾
再重申,我唔反對人玩槍,不論打咩彈,低過2j就ok.
我亦無話要禁任何嘢

發新話題