30 12
發新話題

少年團朋友請進

少年團朋友請進

似唔似, 我地......套....u 呀?

附件

21-8-2008 13:52

唔計cutting

引用:
原帖由 Royal_9413 於 21-8-2008 14:33 發表
話時話點解少年團朋友唔用d再似d DPM的迷彩?
本來唔係咁ga, 但係個Q 做得唔好, 信人地個初版, 跟著一路做, 一路著, 先慢慢知道拿野
清左about 5,6 年死貨, 死未, 有人提議入英國貨, 個Q 話: 你入啦, 好得閒咩!

咁就咁lor ~

引用:
原帖由 derek_lok 於 21-8-2008 14:51 發表
極似鴨記迷彩~~

...................在下唔係少年團D人,,在下路過............draw
唔緊要, 大家都係吹下水 咁啦~

引用:
原帖由 Royal_9413 於 21-8-2008 21:17 發表

不過想入英國貨都無啦, 人地轉晒心口rank
如果俾"莫知波" 老細聽到, 佢就會話: 多多你都有呀? 你有冇錢呀? 英國佬有好多地底倉收埋好多軍備........ (五分鐘)

我信佢講掛...可能

引用:
原帖由 kennard 於 21-8-2008 18:12 發表
又真係幾似wo
我已經頂唔順個件咁ge dpm la
真係好7
所以自己出去買左件90花
所以次次返去, 次次新奇, 就好似去左軍服展咁LOR ~

引用:
原帖由 tango10 於 21-8-2008 20:45 發表
在營地著DPM還可以, 要少年團員外出都要著DPM就唔多好囉.
一來件衫用料差, 厚兼唔通風.
二來唔多適合晚間活動, 差錯腳就好難搵囉.
我同意第一個, 其實可以著BARRACK DRESS  lor , (好似傾緊)

第二個就........ ok 啦, 咁sharp, 應該搵得返既

我就問佢: 佢話: 識多啲野, 睇多啲書,出國走多啲, 就知邊度有得入貨喇 ( 避左我條問題 !!! )  擺明帶我遊花園

咁通常軍品野都係成個貨櫃咁上, 夠有餘了吧~
不過條數, 點先?

真既? 師兄? 我愛你!!

引用:
原帖由 topsoldierC11 於 22-8-2008 08:40 發表
佢哋真麻煩,唔俾人直接用Soldier 95有關上衫及95,以前咪一樣用得marine風樓,頂beret料唔錯可惜厚到出熱"非"條新腰帶扣脫色,供應商話會更換!個袖套真係.....唉!
95風樓好似得, 個新腰帶? 有人話: CSM 食左佢啦!!!  &^$$%*$$$#*$*#@& (粗口)

引用:
原帖由 ACU_ROTC 於 22-8-2008 10:50 發表
新腰帶啦喂~
嘩!! 你真係買左呀? 咪鬼買啦!! 我有10 幾廿條, 堅野, 同我買好過啦

引用:
原帖由 sniperrifle 於 22-8-2008 12:35 發表

公司搞軍事化嘛...
當年口口聲聲叫大家非軍事化, 為免不被呀爺有籍口清算大家, 確實明智
員工技能不得要領, 導致人材大量流失
但是近年為了打響招牌, 樹立聲威,
管理階層不色以身犯險, 重施故技, 以求一試 ...
講得好!! 次次睇佢地 會議記錄, 都feel 到佢地嘈緊交! 唉, 我諗著可以唔排除轉去SCC , scc 果面話: 你過黎既話, 俾個PO 你做又點話呀!!?

搵人份我地, 扮整親, 跟著上曬報紙

引用:
原帖由 tango10 於 22-8-2008 15:13 發表
就是軍事色彩才奇怪!
你當個兵就知道軍隊會因應唔同的環境而著合適的衣服,
集隊, 檢閱, 做show等著什麽都好, 至多都是不舒適, 不夠好看!
但ayp, 夜行, map reading著DPM合適嗎?
咪係LOR, 係咪都著dpm, 唔係出山又著, SERVICE 又著, 傻既

遲下又唔知整咩上去喇..

引用:
原帖由 Royal_9413 於 22-8-2008 15:17 發表
AC根本就係扮軍隊, 所以我唔覺得你地會放棄DPM
又唔可以咁講既, 話曬有歷史背景, 另外如果出山著DPM 我認為ok
但係佢係咪都著, service 又著, 宿營又著, 如果著OG 都無問題, 但係佢唔係
(以前係出山DPM, barrack 就OG)

另外我地大佬們又認為, og 都好好ga, 無啦啦轉DPM, 個啲老細又話變阿爺抽後算帳, 又轉DPM, 你話係咪佢地講曬!!

30 12
發新話題