發新話題

問英國海軍官階

問英國海軍官階

想問一問, 佢地咁多dress code, 想問下啲官階底色點樣跟番制服?
想睇下d相, 有關佢地制服

army 就識識地, 但就最近想研究下navy

見謝各界師兄賜教!!

有冇一d 實例圖?
同埋NO.2/6  有冇相睇下, 我想認一認相, 分辨下佢地

引用:
原帖由 Rager 於 9-2-2009 17:11 發表
師兄你想轉入SCC?
你點知ga, 有3成想轉, 因為少年隊實在令我好氣餒, 我自問自己出左101個% 既力, 實在好難做
情況就好似宜家d中小企咁, 好難頂, eg:人手, 學員, 教學質素等 (好多野唔qualify, li樣野令cadet 士氣低落之原因)

不過我唔係傾lid野, 免得離題, 今次純粹問下海軍野, 順便呃下post 咁姐

hms , 多謝曬, 有件咁既野

附件

9-2-2009 19:36

9-2-2009 19:37

引用:
原帖由 qm00 於 9-2-2009 21:34 發表

Good taste. Old style Navy Foul Weather jacket. I like the hat very much but I really don't like the mask attached.
有冇使用中既相呀?  我最近買ga, 你估係出面要買li 年野要幾錢?
我自己已經扑左個boxer 頭套 = =, 同埋cut 左個cover半個頭既 raincover
宜家好靚仔

有冇相片睇下呀?

引用:
原帖由 qm00 於 10-2-2009 11:26 發表
This is not commonly found as it has been issued for a long long time.  It seems a little bit big. Does it fits you?

It's sad to hear you cut the parts on the hood as it lost the original feels.
原裝太擁擠, 好大舊, 真係海猿裹面d監察員果件咁大件
cut 完之後正常好多, 因為佢件野個內膽帽唔夠cover, 頂著條頸, 個boxer 面罩好頂, 除非你著既時候都帶埋帽, 但我唔信有人會帶埋咁樣著出街
cut 完先出到街先, 不過如果你話要原裝, li 件野都係出海先會覺得fit, 型, 平時唔會好睇

我遲啲send 舍 size & cut 左既jacket 你地睇

英國海軍?  

型到震

引用:
原帖由 Shan10 於 10-2-2009 18:33 發表
英國海軍?  

型到震
size

多謝曬!~

發新話題