發新話題

五個 W !

引用:
原帖由 mswong 於 1-3-2008 03:35 發表
五個 W 是 What, Where, Why, When, How.
MS 我想問問綠色有尺推上推落那本Army Code book通常在什麼 What, Where, Why, When, How 放什麼 code sheet
Nickname:2005 year (RM)
Nickname:Since 2006 (SB)
司馬昭之心歇後語...

道聽途說力量有限
親身體會大悟知堯

引用:
原帖由 mswong 於 1-3-2008 19:27 發表
嘩,咁深我點識?有些答案是....................要上堂,(course)我十七歲果年買左本日本字典,字典還在書架,但到現在我一樣唔識日文..................買架飛機就識揸飛機,買本英文字典就識英文........... ...
玩英軍真的比玩美軍難;1要錢,2要時間,3機偶,4還要找德道高人作詳解.x!!
可幸我們有MS,waiting for you!

司馬昭之心歇後語...

道聽途說力量有限
親身體會大悟知堯

引用:
原帖由 mswong 於 2-3-2008 01:11 發表
大佬你將我放在神枱.............我不是萬能,軍隊的 couse 就算二十二年兵,唔洗做日日上 course 都上唔晒,我在94年後着民裝多過軍裝!香港人成日講與時並進,我d 野out 晒,唔包教到你,再者太機密或現在仲用僅者我都唔方便講,因我現在同班老友仲好大接觸...............瓜田李下,講多錯多,總知各位大佬見諒???

剛剛收到本年刊又是一句有為有不為,(講得實講,唔講得要我自殺咩)否則分分鈡俾人炳???
要找個有份量和有氣概的,唯獨是你!
我明白你的身份,不回覆大家都心照不詢.
再者高機密,英國都留有幾手.
我相信所知的也是很片面.
以我所知舊制度 Infuntry signallers 有分
Basic Radio Users (BRU)
Regular Radio Users (RRU)
Regimental Signaller (RS)
Regimental Singals JNCO
Regimental Signals SNCO
Regimental Signals Officers/Warrant Officer
Clansman repair
不知道一般Seaction IC Seaction 2IC 會不會用 Army Code book with thier communication.
新的Bowman System好像還可上綱,有錯大大力插.
司馬昭之心歇後語...

道聽途說力量有限
親身體會大悟知堯

引用:
原帖由 mswong 於 2-3-2008 20:41 發表
閣下漏了一份"見血封喉"文件英文好的朋友請看看以下...................

MS在此已行僅鋼綫,一有差錯跌到粉身碎骨.......... ...
Yes, SIR
司馬昭之心歇後語...

道聽途說力量有限
親身體會大悟知堯

引用:
原帖由 mswong 於 3-3-2008 22:14 發表
大佬:你叫我亞sir!攪到我心驚胆跳,錯漏百出,MS有此吹水並無" Lesson plan" 課前準備,我隨口up千祈唔好當秘笈,有錯請幫手補鑊為要???
Waiting for 吹水
司馬昭之心歇後語...

道聽途說力量有限
親身體會大悟知堯

發新話題