發新話題

[完全唔理解Android] 請問...有冇法子重裝OS,反共轉番香港機?

HTC一定有gapps
你果部一係假, 一係二手...

引用:
原帖由 一舊水 於 15-7-2012 17:50 發表
ps: 印象中recovery mode可用作刷rom(寫OS落機)
原裝應該唔得

最緊要係知道係咩機
知道左仲可以用電腦刷個原廠rom
型號錯左就磚...

引用:
原帖由 一舊水 於 15-7-2012 18:26 發表
我記得正版電話入面係有android market既安裝檔, 如果想要apps就可以用佢 (上網down, 問人借電話等等
recovery mode可以升級刷rom, 但唔知可唔可以刷其他

搭單:唔知factory左會唔會等於unroot?
要root入system/app先有vending.apk
原裝android recovery係無install zip選項, 只有install update.zip
即係話要做多步re-name, 而且我唔知install update.zip同普通install zip有無分別

唔會

引用:
原帖由 mkmonkey 於 15-7-2012 19:38 發表
雙卡機 ... 應該係流野 ...
http://www.gsmarena.com/htc_desire_vt-4830.php

堅htc, 但htc比左錢, suppose會有gapps
一定係比人刷過rom黎

引用:
原帖由 一舊水 於 15-7-2012 20:00 發表
"MSM7227A处理器,移动3G 双卡双待"
唔建議自己再刷返ROM
一來原裝ROM都係大陸既
二來呢個CPU咁怪名, 同其他國家HTC可能會有出入 (CPU架構同OS有很重要關係,不能亂來)
msm7227a咪即係高通u....你都未見過真正怪名u
同埋全部android都係arm架構, 何來不同cpu架構?

發新話題