23 12
發新話題

模型劃線一問

引用:
原帖由 d.s 於 18-8-2008 23:47 發表

但係我完成過唔少模型又真係未爆過喎......
你好彩...
事實係X-20係會直接導致爆膠
尤其係受力位
已經有人做過測試...

引用:
原帖由 車厘子 於 19-8-2008 01:28 發表

冇事o既
水洗 都係一上完過冇奈就抹架啦
唔會有事
唔係...
水洗真係係用開好稀嘅琺瑯油洗件野
用X-20仲唔出事的話真係可以去買六合彩...

引用:
原帖由 microwavefood 於 19-8-2008 14:48 發表

個噴嘴比d 紙巾塞到實,
小問題,去五金鋪買幾枝 0.3/0.5 mm(原芯咁上下粗)鑽咀鑽番開就得。
乜原來有 0.3咁幼架
聽日即刻出去睇睇先

引用:
原帖由 microwavefood 於 19-8-2008 15:19 發表

旺角新填地街個d多數有0.5mm.
0.3mm要搵下。

不過...spraywork真係唔好用(但我識有個真正高手鍾情spraywork的..)

我個陣有砌野都成7枝噴筆.....
用過:
雙星0.2, 0.3, 0.3trigger.
gunze 0.2, 0.3, 0.3 ...
GUNZE 0.2 真係貴
有錢買GUNZE 0.2我寧願用AZTEK

引用:
原帖由 microwavefood 於 19-8-2008 22:41 發表

gunze 0.2一枝攪掂哂~

我班friend玩過aztek啦, 有人話好用有人話漏油。
aztek先叫一枝攪掂哂
0.3~1.02mm玩哂
仲有終身保養...

引用:
原帖由 microwavefood 於 20-8-2008 00:58 發表

拎過上手玩過下, 手感唔岩, 就好似有人鍾意m4有人鍾意ak咁~
我見d friend幾枝左換右換都幾過癮既...

我都係用慣傳統筆, 但而家都冇砌野囉....

好多我想買都冇錢買嘅筆....

引用:
原帖由 microwavefood 於 20-8-2008 11:39 發表
我都係特價個陣買, 有一枝GUNZE 0.2係老環打錯價$268買既~
用噴筆同用噴罐係2個世界唔同玩法。
而同一時間幾枝筆一齊用就間真係非常爽, 一次開幾隻色非常方便~
快D儲錢吧!

滲線爆膠.....WASH成隻野散 ...
2...2...268!?
1268就有....

引用:
原帖由 microwavefood 於 19-8-2008 15:19 發表

旺角新填地街個d多數有0.5mm.
0.3mm要搵下。

不過...spraywork真係唔好用(但我識有個真正高手鍾情spraywork的..)

我個陣有砌野都成7枝噴筆.....
用過:
雙星0.2, 0.3, 0.3trigger.
gunze 0.2, 0.3, 0.3 ...
過左2個月都要報告一下
岩岩人手銼左條0.2~0.3mm嘅鐵線通左佢啦...

23 12
發新話題