發新話題

[WA] GBBR低溫測試

氣化黎講WA原廠係最好,但設計問題好易漏,豬皮因為抄佢所以一樣漏,但豬皮造valve又無WA咁好……,所以上述兩隻小弟已完全放棄。
小弟用緊豬皮pmag,算十分穩定,唯一就係要fit bolt先可以打得順,問題不大
小弟覺得最好係第一,二代pgz,但已絕版,市面上三,四,五代pgz因valve大實好難打開,所以無再用。

引用:
原帖由 gainax 於 24-2014 22:45 發表
屋企淨番兩隻PGZ唔知第幾代(兩年前既鋼蕊版應該係第二,三?)
之前鋁蕊V2都有兩隻, 感覺上冇而家玩緊隻豬皮爽,唔知係唔夾槍定嘩佬問題

WA原廠匣係好打,壞處除左漏氣風險仲有冇後備零件支持。。。所以玩過下都放 ...
PGZ的一,二代都係鋁芯valve所以打得輕快同順好多
PMAG我自己枝槍就一定好過豬皮仿WA匣多多聲,氣化好,買過6隻都無漏氣,小弟枝槍打鋼bolt用PGZ第一代打得最"行"最大blowback。但真係無再出,只有用PMAG。
另外,PMAG係必須執bolt先可得到最好效果,因為佢隻匣係比較高身,打到其他匣唔代表一入PMAG就打到(其他匣都可能有咁嘅問題)。

引用:
原帖由 2slow 於 29-4-2014 09:45 發表
屋企都有隻Pro-w1m唔知第幾代, 點分ga
另小弟都有隻原廠WA匣都係會漏氣, 但比我整番好, 唔知可放幾錢呢?
Pmag我大約有10隻, 表現好好, 但呢隻匣多數衰中身漏氣, 不過維修容易

G5匣又點睇呢?
一代PGZ/PRO-W!N匣個轆仔係細個好多,同原廠WA匣的轆仔差唔多樣,而二代之後就係"大轆仔"的。
小弟無G5匣,但亦睇過好多師兄改,效果真係好一般,而且因為G5匣本身無切氣片(匣上轆仔部份),會令枝槍有機會打唔到連發。
之前有師兄已經把豬皮PMAG與G5匣作詳細比較,亦顯示PMAG效果同G5匣差不多,所以我自己沒有改G5匣的理由喔﹗

引用:
原帖由 gainax 於 30-4-2014 15:39 發表
Wow, PMAG看來都可以一戰,但氣化仲好怕而家支野變快頻GBB
而仲用重buffer&未上過油都覺得ROF過左火。。以前個槍身拉bolt都卡住中間。。
所以條bolt行得順唔順同彈匣係十分重要
小弟覺得快頻都無問題呀,因為真槍都好快,正呀

引用:
原帖由 poloyau 於 6-5-2014 09:31 發表
係呀,KA 用GHK 匣一流,小弟重用埋Vfc bolt 同飛機 (小執), 爽到冇朋友又吾怕lock bolt 位磨蝕!
正喎,可否教教小弟,以作參考

發新話題