發新話題

[WA] 黎緊個project--M16A4

引用:
原帖由 gtoray 於 22-11-2014 22:34 發表

GP GBB 有咁爽ga咩?
http://youtu.be/Fx4Sm2pOED0

小弟朋友枝全原裝M16A4 WOK,加自家custom prowin gen 5匣

引用:
原帖由 gainax 於 23-11-2014 01:01 發表

,而家唔知新P記匣有冇比舊代夾爽?因P記個樣好掂又唔易漏氣一直有興趣,我隻二代冇豬P爽
如果以5代匣對比1,2代匣黎講,簡直係一大退步,因5代匣的鋼芯要用極大力hammer spring先可以打開,如果用原裝GP 120% hammer spring基本上係無可能用到,用係并勝及毒蛇上,雖然用到但效能就低,耗氣得要命。
所以依隻5代匣係朋友自己改過,先可以打到咁,佢話遲下會"量產",如有興趣,不妨PM我幫你問問。

引用:
原帖由 F_Fillet 於 23-11-2014 02:25 發表
咁奇怪, 之前有師兄又話早期鋁芯反而難開過新版, 但我手上隻唔知邊代短匣, 又好似你講咁鋼芯又難開
師兄你朋友係量產個嘩佬定點?

btw, 軍版匣有無諗過GHK? G5版係用係KA上非常壯陽, 但GP身fit 唔fit就要試
我自己打第1,2代鋁芯匣十分易開,好好打,但手上有隻3代鋼芯匣及隻5代鋼芯匣都無法打開,借過朋友依隻自改5代匣,的確打到,至於係成隻匣改好出定係只出嘩佬,我可以問問。如果有興趣不如搵日拎隻匣出黎,即場試試

引用:
原帖由 gainax 於 23-11-2014 09:27 發表
噢。。我鋁芯二代同初代鋼芯二代都有,但明顯叉滿氣程況下,舉例豬皮100%彈弓就穩定打得開
P記起碼120%先得, 所以打出黎爆炸力&ROF都有分別。。
如新版有豬皮水準我都會玩返P記 , 同埋。。。。如是量產埋鋼切氣鎖 ...
鋼嘩佬lock睇黎都係唔錯嘅提意,等我問問佢先

發新話題