發新話題

影雀地點

影雀地點

最近有位師兄問我去開邊度影雀, 呢度有d圖作參考, 影得唔係咁好但都希望俾到d idea大家啦.
詳細地點, 有心的話pm我問啦.
*** 圖中用的鏡頭, 泥坑 AF-S 300MM F4+TC14E II

附件

30-11-2008 22:06

眼光光~

再加d相, 同埋小白鷺~

附件

30-11-2008 22:34

本帖最近評分記錄
眼光光~

引用:
原帖由 m4devastator 於 1-12-2008 21:31 發表
影得好....

但係"路鳥"..小弟唔係好多興趣
各位對"難生圍"又如何??
好似聽ching講呢到有得打四翠,當真?
有的, 我見過, 但唔用帳篷的話, 384都係影到粒豆豉架咋...
反而so far最大隻個次係係濕地公園影的.

眼光光~

引用:
原帖由 m4devastator 於 1-12-2008 23:46 發表
一定要用tent?
坐定定等都唔得??
我唔敢話唔得wor, 問題係, 我咁大個人, 隻雀咁細隻點敢飛埋黎?? dx formt計, 300x1.4 x1.5=630mm, 離遠打大雀都重得, 但細雀要好近先影到lor.
早兩個月係某地見到有人用684+1.4+d3影, 就ok有detail, 而我就只影到粒豆豉lor~
眼光光~

引用:
原帖由 m4devastator 於 2-12-2008 00:17 發表
下下....坐係個tent入面等...
個mobility 未好低...
連落tent 個地方都唔知邊到好...
馬下手等成日都食白果
呢d野係隨緣, 所謂求不得~ 不過呢d地方, 冇翠都有其他雀影, 唔會食白果的.
而影雀之樂亦莫過於此~

如果下下要計較結果, 又有乜樂趣呢, 純粹個人觀點與角度, 但可能有其他師兄會幫到你架, 話唔定.

就算你有684, 甚至係再長的, 800呀咁, 都係落腳用, 唔會有咩機動性, 而佢係唔飛黎就係唔飛黎, 冇得強求架wor~

眼光光~

引用:
原帖由 m4devastator 於 12-12-2008 20:41 發表
"琴流感"當前,各位還有打雀嗎???

怕嗎? 畢竟去到多雀鳥既地方,啲大小便都可能有菌...
有, 不過都好小心架喇.
其實去唔去影雀, 周圍都有雀飛黎飛去, 驚唔得咁多.
話時話, 師兄有去影雀嘛?
眼光光~

發新話題