發新話題

平價1080i DV with DSLR lens..

人地[星鬆]都出招(可以換鏡的冇MIRROR APSC機), 點解OM都都重係未有野睇架??
眼光光~

引用:
原帖由 learngod86 於 5-3-2009 01:34 發表
係咪可以用佢支Leica鏡?

p.s. mike兄係咪想玩雙反.... ....相機台見到....
係咪可以用佢支Leica鏡? >>你問星鬆個支?? 係用到都係[史奶打]鏡 WOR? 網上未有詳細規格, 唔知, PMA後米知LOR~~~
G1係有接環的話, 可以玩到4/3 D 奶鏡~~~
係咪想玩雙反 >> 問下姐
早兩日去影樓, 見到有部牡丹擺係度, 好吸引, 比海鷗好睇, 我都唔會用...係想當道具咁姐.
以前見個部玩具版TLR = BLACKBIRD...取景器根本用唔到咁滯....
當然, 6X6未玩過, 係有少少痕的.

眼光光~

引用:
原帖由 learngod86 於 5-3-2009 01:51 發表
玩啦!!!...好鬼好玩!!!
部BBR真係.....我好少話相機垃圾.....呢部個view lens可以收皮...枉稱TLR...

GH1 >>> i mean pan記果支...
係呀...好唔得, 800太貴了...買二手海鷗好過....

GH1係鏡方面應該同上一代一樣WOR.
眼光光~

[quote]原帖由 learngod86 於 5-3-2009 02:41 發表
呢支
眼光光~

睇緊最一篇INTERVIEW, 係關於G1的, 其中有講及G1的特殊對焦技術, 有趣不過重有好大改善空間LOR, 喜歡影動態的人睇黎呢部唔多啱.
眼光光~

引用:
原帖由 Elf 於 7-3-2009 18:19 發表
菜奶,42及其他可以唔車mount直落F mount ?
依部野最大賣點都係平同袖珍
菜奶都有d係F MOUNT的,  42米落轉接環LOR(唔熟).

g1...暫時黎講唔係平, 唔平得過d90好多....
係細部好多lor~~~
眼光光~

發新話題