發新話題

C.O.D. 4 出了~~~

引用:
原帖由 gtoray 於 6-11-2007 19:33 發表
Jericho , Time shift, 無雙5 , COD4 入手ed
仲有 Assassin Creed ..
嘩...買咁多玩唔玩得哂?? 我自問一隻game最少玩個幾兩個月...

暫時只會買cod4, assassin creed...嗯, 吸引...不過未必買.
眼光光~

引用:
原帖由 gtoray 於 8-11-2007 14:13 發表

好彩第一日買左~
BTW. 宜家仲怒煲緊 Trusty Bell
百年戰爭都未掂過...
TRUSTY BELL真有咁好玩

我都係啱啱買咗cod4, 一開始SAS個KILL HOUSE已經好好玩, 試咗好多次.

但一開始油船個排令我諗起RAINBOW SIX (ROGUE SPEAR)
眼光光~

引用:
原帖由 gtoray 於 11-11-2007 14:31 發表
第一版 cqb 玩左成廿次先可以用 19.95 秒完成 , 成就解開

玩咗30次都未解到...
眼光光~

回阿公, 我都有試g36c, 係好d...不過重差好遠.
另外想問下20秒以下clear到的朋友, 中途有冇轉過槍? (入匣相信就一定唔夠時間)
同埋間屋好迫, 好似唔多啱跑, 大家都係行路多?
尋晚打到阿仔仔自殺個度, 乜咁睇唔開呀
玩咗3個mission啦, 發覺各有特色, 又有得玩唔同post, 最正係狙擊手, 由入城至狙擊, 再到逃亡, 一路都好過癮, 好玩!!
第2係c130...好有feel
第3係sas開頭個kill house, 不過揸mk23個度就

眼光光~

引用:
原帖由 gtoray 於 12-11-2007 23:20 發表

中途唔使轉槍, ko第一個靶(左)之後
第二,三個靶可以一aim打曬,
之後要跑, 跑到落樓梯個靶用LT一aim  即射(如果放左RS唔跑而 un-aim 咁 shoot 反而會有d delay)
ko第四個 target 之後即按實 LB , flashb ...
多謝!! 好詳細的攻略, 但尋晚我一心爆機, 今晚我會再試!!
狙擊手個場有好多要sneaking的動作要做, 令我諗番起MGS

但MGS就算俾人發現都唔會話好慘...又會TIME OUT, 但COD4的呢排一出事就...

爬地過BMP個場都試咗好多次, 先搵到條路出黎.

終於爆了...飛彈發射場個度都幾難打...結局的安排亦幾有趣.

最後加版的個排飛機都好過瘾, 可以射穿PARTITION個度都好真, 睇書記得GSG9個次都有個犯係係廁所中被枝MP5 FULL死...
眼光光~

玩多十次後都係得22.8咋... ...
眼光光~

引用:
原帖由 kimkileo 於 14-11-2007 23:42 發表

善用G-36既穿透力.....我最尾間房隔板打個靶既.......
多謝提點!!

尋晚最好有21.5啦...今晚再試!!
眼光光~

終於...用mp5a3, 19.75秒...成就了!!
但而家平均都係21~23秒前後, 要過20真係好辛苦呀
但為咗方便, 每次一有失誤, 一係扔哂d flashbang, 一係走出去殺自己友黎restart...(係高台個位沙展好方便...sorry )
而家用veteran去試緊sniper個排, 最後摩天輪個度都係超難...尤甚係第2水d人空降哂落黎...
試過用枝M21去瞄個後門, 但時間唔允許, 最多都係殺得7,8個度...之後又要顧D狗...再SET下C8, C4...好忙, 好好玩
眼光光~

引用:
原帖由 ZaMaR 於 21-11-2007 11:35 發表

我最高記錄係20.85s.....
最難我覺得係由山頂落去河邊,有得叫f16果part

ending之後果關勁爽!we are going deep, and we are going hard.
個排只試過regular, 開頭都試咗兩3次先okay...

ending之後?? 飛機個排?? 正呀

harden都還可以, veteran就重未得...(其實係放棄咗 )

如果用keyboard玩會點呢? 心大心細想買埋pc版的我
眼光光~

引用:
原帖由 ZaMaR 於 22-11-2007 02:59 發表

PC版打爆機一次之後,有得用cheat,有個cheat係改game進行速度,本來係1.0速,改0.5就係一半速度,2.0就兩倍速咁
我都係見cccarlos話用slow motion先去搵cheat試

而家係度搵果30個手提電腦,搵左14個咋....
我都記得爆咗一次後有得揀cheat, 但而家唔見咗, 點先會出返黎架??

唔該
眼光光~

引用:
原帖由 ZaMaR 於 22-11-2007 11:53 發表

冇架,我打CODE咋....
THX, 我上網搵下先, THX
眼光光~

引用:
原帖由 ZaMaR 於 22-11-2007 12:15 發表

COD4: Modern Warfare Cheat Codes

Enable the console from the game's in-game options.
Hit the tilde key (~) to drop the dev-console.
Type seta thereisacow "1337" and then press  ...
THX!!   

拔...拔...我係玩x360版...

http://www.gamespot.com/xbox360/ ... nwarfare/hints.html

係有個cheat menu, 但可能係因為重玩...定係唔知點咁唔見咗, 我會搵番.
眼光光~

引用:
原帖由 NCP013 於 22-11-2007 15:21 發表

伏起碰碰車場控制面後面, D欄杆都頂得一陣
冇欄杆一早香咗, 連harden都過唔到
眼光光~

引用:
原帖由 波仔 於 28-11-2007 09:25 發表

個cheat menu響打緊果時個option入面
多謝哂!!! 今日去試下, 但只搵到3部pc...
眼光光~

未買pc版, 又擔心硬件的人可以黎呢度:
http://www.yougamers.com/gameometer/10214/
可以睇到自己部機的預期表現 (同發行商, game網的最低, 推薦環境作比較)
眼光光~

發新話題