發新話題

今次到CANON出招了

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 30-8-2009 16:23 發表

支鏡係攞嚟用,唔係用嚟睇

個range ok好用,係光圈差d d
有人真係用黎睇的...好似n記d灰鏡咁, 大把師兄爭著買, 但係街又唔多見人拎出黎用wor~(識有人話用殘咗賣唔出, 所以買多支黑鏡用黎出街影)
眼光光~

原來aps-c都重有得加象素...都想睇下佢係高iso下的表現~
眼光光~

呢個價位的話, 畀n記的d300s要吸引少少 (有人係象素洗決).
但iso唔得就再高都冇用.
至於s記的a850, 差唔多價, 唔知d人會點揀?
眼光光~

呢個價真係好吸引wor, 一邊係sorry的平價ff, 一邊係超高解像的apsc連拍王..., nikon死得...
眼光光~

引用:
原帖由 adrianyahk 於 11-9-2009 17:58 發表

幾時生過..?
我認為係d300時期, nikon叫做攞返好多票了~~~
眼光光~

引用:
原帖由 adrianyahk 於 12-9-2009 00:36 發表

而家睇番...最好既機型都係D80... 重有D40/40x...
D3同D300真係回春藥來ge...不過之後就....
d80真係好野黎, 好balance的一部機, 但當初就係因為個二千蚊, 買咗d60...
d60我個人都覺得好好, 粗用唔肉赤, shutter count都已經就到頂...係時候....
眼光光~

引用:
原帖由 adrianyahk 於 12-9-2009 11:41 發表

我真係唔知可以換咩機啦而家Nikon..
追機係永無止境~D300/D300S已經滿足到我了~
眼光光~

引用:
原帖由 adrianyahk 於 12-9-2009 14:29 發表

我覺得D300好過300S tim..
何解?
影相方面SPEC上基本上係一樣, 唔覺得邊部會好d wor...
傳聞個q mode同d5000個一樣, 不外如是, 不過自己一日未試都唔知啦.
連拍方面, 我唔鍾意crack機, 亦唔一定會用直度, 所以300s的7fps都係著數d啦.
況且電子野嘛, 我都遵從有新買新呢個定律嘅.
眼光光~

發新話題