發新話題

上 水 破 軍 火 庫 , 原 來 係 仿 真 槍 . . . .

引用:
原帖由 faihk 於 3-11-2010 14:53 發表

仿製火器... 家陣d氣槍仿真過喎...
而且c part個度 "目的" 真係可以話佢講晒... 佢地又証明唔到, 我地又証明唔到...

不過由外地訂parts (eg. 尾托, grip or 彈鼓) 又會唔會唔入得境呢 ...
點解你會覺得個目的證明唔到?

講到真parts,如果自己都覺得有問題或者自己都覺得騎牆既

咁做咩仲要訂D野返黎令自己擔心呢?一係你就唔比人知......

引用:
原帖由 faihk 於 3-11-2010 17:16 發表

只係 "目的" 上GA話, 感覺好口同鼻 (咬).
例子1:男子1凌晨2點,係腰度插住把PLO(Pistol like object),無其他野,用件衫遮住,係屋村徘徊

例子2:男子2星期日上晝8點,用槍袋入住支AEG長槍,帶埋電同BB彈,係旺角金雞門口度企定定等

咁樣睇唔睇得出兩個人意圖上有咩分別

引用:
原帖由 F_Fillet 於 4-11-2010 19:22 發表
支shotgun大大個假彈匣...
雷明登霰彈槍、黑星手槍證實為真槍

引用:
原帖由 F_Fillet 於 5-11-2010 13:45 發表

pump action+大大個彈匣, 明明就係maruzen果種四不像
九成係過JJ/"check到"過JJ 咪話係真槍攞彩
蘋果日報條片講,唔係我講

引用:
原帖由 F_Fillet 於 7-11-2010 03:19 發表
呢個"真槍"梗係講用實彈既真槍
"破獲真槍"同"破獲過2j既玩具槍"
邊個啱d呢? 又邊個好聽d呢?
你理解係咁姐
但警察做野梗係用返法律上既理解同定義啦

發新話題