37 123
發新話題

CANON EOS 5D Mark II

個頂都有型左好多

定價約$210XX.....平過D700/A900.....

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2008 16:14 發表
除左3.9fps同viewfinder唔係100%之外無野可以挑釁
問題在於佢拍片又可以用1920x1080拍12分鐘wo....嬴哂nikon啦....

引用:
原帖由 m4devastator 於 17-9-2008 16:35 發表

個頭頂直頭大舊左...越黎越似1仔
個頂似一仔唔係問題....側邊唔似一仔咁斜咪得囉....
我覺得個頂好睇過5d#1

我終於睇到點解cb話個轉盤位改左....

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2008 17:08 發表

人地20mins wor

不過ff 咁錄,真係嬴哂
如果以640x480都有24分鐘tim....

問題係呢部係ff wo....隔離廠部新出的ff都未做到....

不過如果貪玩狂拍的話....買卡都買死....

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2008 17:12 發表

邊一個轉盤??
5d同5d#2你睇相右上角果個囉........

5d個轉盤入d架....

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2008 17:13 發表

重要未計錄埋聲
係wo....5d#2可以錄埋聲

引用:
原帖由 m4devastator 於 17-9-2008 17:17 發表

你睇番...5D字樣下面,
有"咪" 架
我睇到....我睇到....
機背都有....

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2008 17:17 發表

咁都算改左位
唔通右改去左咩....
同埋機頂個mon前果4粒制都好似改前左....快門制改入左....

死咯....有聲拍片FF....
NIKON同SONY岩岩又出左部FF....
應該唔會咁快又更新部機架喇....就算出firmware更新有拍片功能....都有畫冇聲....

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2008 17:26 發表

我之前睇過canon影雀o個段都係無聲??

個咪會唔會係外接??
我都唔清楚....問題係果幾個lone要黎做咩....
我覺得應該係有錄音功能的....問題係吸到幾多音....音質係點....
正如隻雀係10m外嗌....錄唔錄到都成問題....
但係好用之處其實係要黎整gif架ja....有幾多人真係買部5d#2番去拍片架....

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2008 17:45 發表

3.9fps整gif 有d 窒機的感覺播
用拍片果個黎整....

640x480夠啦....

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-9-2008 17:56 發表

如果用拍片的整的似乎又.........
1GB的gif

呢部真係dream機黎架....

發下夢公開預訂果日老豆同我去睇相機先....

37 123
發新話題