發新話題

公布左啦24.5MP Nikon D3X !!!!!

引用:
原帖由 m4devastator 於 1-12-2008 21:01 發表
http://www.dpreview.com/news/0812/081201nikond3x.asp

http://www.nikon.com./about/news/2008/1201_d3x_01.htm
嘩!一個RAW檔成50MB呀!
好貴呀~~
US$7,999 官方價,我估計香港出街時會賣HK$5X,XXX。
連射慢左差唔多成倍....
ISO最多開到6400....
用番舊D3既system(51點對,92萬mon)
冇除塵(好似!?)
A900既CMOS....

引用:
原帖由 ATM 於 1-12-2008 21:19 發表

影樓做job need medium format
哈蘇

整慢個連射....整低個ISO....
行番D3舊system....
D3用家呻左咁耐....到D3X都仲係冇除塵....
部機行單核....運算我覺得點都唔夠1Ds#3行第3代雙核快....
用A900既CMOS....即係一味谷像素....賣6萬幾大洋....

我覺得咁出機實比人鬧

1Ds mk-4 都應該差唔多了.....

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 1-12-2008 22:41 發表
其實邊度有正正式式講佢用緊a900塊 cmos?
係冇官方講....只係其他坊間流傳....

咁當然....你要囉黎拗我都答你唔到....

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 1-12-2008 22:47 發表

我只係問下姐
咁我都係講下JA

引用:
原帖由 adrianyahk 於 2-12-2008 00:24 發表
嘩...Nikon出呢部野我真係拍爛手掌!
咁先係ga ma! 出番部可以同人同一級,大家都係起跑線,有錢一齊賺!

買得呢d機,人地就唔會為部機買鏡, 一定係成個system上 ga la!
佢都唔係aim 消費者市場, 你用開D3 一定直上D ...
我成日都覺得kai能用泥坑背後係有個協議/fd底的....
科技發展你有我有....正如拍片咁....
技術不段提升....但都係相約水平....
各有所長....有錢齊齊搵果隻....
唔阻大家就冇事果款....

發新話題