22 12
發新話題

[轉貼]遊戲新幹線取得《魔物獵人 Frontier Online》台港澳代理營運權

除左弓&笛....乜叉都玩過都識用....
最愛大劍....
係拔刀術的大劍....

引用:
原帖由 亞延 於 2-5-2009 12:31 發表

百幾蚊個月同而家啲online差無幾啫....不過始終都係會針對到兒童層,
大人果班都係依然會渣手電黎打架啦,放假先得閒同你磨啫
咁我遲下咪要返埋點數卡....睇黎可以考慮賣埋武器同錢
呢隻電腦版根本就只係for兒童....
MH好玩之處唔係衝埋隻怪度屈佢機....而係比隻怪追住黎屈....
電腦版好似玩到三國無雙咁好冇癮的....
成100個HR....N隻怪物....
記怪已經記死人....唔好話記隻怪怕咩....
仲有....自己一個死埋係部電腦隔離玩係冇成班人揸住部PSP係老麥玩咁過癮架....

引用:
原帖由 飛哥仔 於 2-5-2009 10:35 發表
mon hunt online有左好耐, 不過由於只限日本人, 所以中港台既人玩既唔多.... (有找日本既id之類好麻煩...)

不過就算出左都未必玩, 都係p咁4個面對面好玩d....(我x你你x我 )

註: 我係mhp2g...是全職弩炮手;m ...
係阿....4個坐埋一齊PSP連機....

"X你,我暈左阿,踢我阿X街"
"粉塵阿,X"
"死喇,X街,打X佢啦"
"大跳大跳,我X"

真係好鬼正

引用:
原帖由 gf13vergil 於 2-5-2009 14:46 發表
我都算 全面既 hunter  
除左 笛.長槍之外 =.=.........

個月費 50 $ 既話都ok   
長槍好正WO....
4個人玩長槍....全部食哂強走....
用幾分鐘時間衝死隻崩龍....

引用:
原帖由 Davis 於 2-5-2009 15:43 發表
剩係識用太刀都新手在此= =
http://www.youtube.com/watch?v=WXN9aVTd5_k

我練緊

引用:
原帖由 gf13vergil 於 2-5-2009 21:10 發表

長槍d 招太硬 =.= 一d都唔好用

打崩崩 用雙刀 較定啦 =.=.....

我都算系老手   冇咩任 系我一個人打唔win
我係新手

ps.係咪應該係約戰區組TEAM出黎充素材呢?

引用:
原帖由 飛哥仔 於 2-5-2009 21:47 發表

我係除左G老山龍哥類任務打唔WIN....原因係....

唔夠子彈
點會阿....隻野同上位果隻一樣血....仲要低防過上位果隻WO....
你單拖打唔打得死上位果隻?

引用:
原帖由 飛哥仔 於 2-5-2009 23:00 發表

O岩o岩聽你講試左round....帶既物料如下:

幻獸筒 (攻435)
貫1 x 60 + 20(支給) + 材料x99
買2 x 60
貫3 x 60 + 材料x 30
擴2 x 50
大G X2 + 10 (材料) (全數肚心爆炸)
普通2&3 X 99
已食大鬼人藥
對巨 ...
你係趕得走佢?
其實單拖揸弩好難打死的(我自己覺得)
但一定趕得走佢....
隻野得果26666血....

引用:
原帖由 gf13vergil 於 3-5-2009 13:53 發表

鐙龍用 貫通 滅龍彈.水泠  

死快到你唔信
我玩開果班人係放個麻/落....之後衝過去一人掉低兩個G桶

引用:
原帖由 gf13vergil 於 3-5-2009 17:28 發表

想深入d 去呢個網啦

http://www41.atwiki.jp/mhp2g/pages/207.html
呢個中文版唔洗上網睇

附件

MHP2G.part01.rar (166.02 KB)

3-5-2009 17:40, 下載次數: 67

MHP2G.part02.rar (166.02 KB)

3-5-2009 17:40, 下載次數: 72

MHP2G.part03.rar (166.02 KB)

MHP2G.part04.rar (166.02 KB)

3-5-2009 17:40, 下載次數: 59

MHP2G.part05.rar (166.02 KB)

MHP2G.part06.rar (166.02 KB)

MHP2G.part07.rar (166.02 KB)

3-5-2009 17:40, 下載次數: 60

MHP2G.part08.rar (166.02 KB)

3-5-2009 17:40, 下載次數: 66

MHP2G.part09.rar (166.02 KB)

3-5-2009 17:40, 下載次數: 64

MHP2G.part10.rar (166.02 KB)

MHP2G.part11.rar (166.02 KB)

3-5-2009 17:40, 下載次數: 56

MHP2G.part12.rar (15.65 KB)

3-5-2009 17:40, 下載次數: 74

引用:
原帖由 ZaMaR 於 3-5-2009 23:53 發表
errrr.....轟龍用輕弩應該點打?我打果時幾乎係比佢秒....
咁快打到上4星??

整把電太刀啦....

引用:
原帖由 0608 於 3-5-2009 23:03 發表
有冇人試過俾大爆筒g炸死
上次同個fd[新手]玩

佢係最原本開始個個裝
我係到放大爆筒g念住用泥炸轟龍
點解佢玩野過泥斬我
點知斬錯
斬左落筒到
跟住...................

...
你夠我慘....
有次打到得番唔夠3分1血(弓裝)
諗住放個落再放多兩個G桶陰條龍....
條龍衝到埋黎我又岩岩放完G桶諗住走果時....
我隻貓托住個大桶衝過黎自爆....
即刻一回力盡....

另外....
之前懶型學人玩雙火事都係....
放D炸彈係地下踢爆佢扣自己血....
點知搞錯左....放多左粒....

引用:
原帖由 0608 於 4-5-2009 19:05 發表
其實雙火事姐係點
要左雙刀咁內都唔知係咩
我最後玩過日都係鍾意用長槍
貓飯+裝

引用:
原帖由 飛哥仔 於 4-5-2009 19:38 發表

係, 不過有人問緊係咁講

j神你都有玩?
其實唔係有效果架咩?我見仲有人咁玩wo....

引用:
原帖由 飛哥仔 於 4-5-2009 20:11 發表

你要開貓火...點都要5%...(定10%..定係5血...忘記了.)
總之係得番2小格or以下血....

22 12
發新話題