43 123
發新話題

[認真] 特急求救 之 有冇人住沙田

特急求救 之 有冇人住沙田

我聽日一早要去一去沙田IVE交野
咁呢....我由荃灣出發....
咁呢....搵過9巴網好似有架48X既車....
咁呢....因為我完全唔熟路....
咁呢....所以我唔知邊度落車....
咁呢....想問一問有冇師兄師姐知道除左48X之外有咩交通公具去到
咁呢....同埋想問埋如果48X係邊度落車....&車程大概幾耐....
謝謝各位....

引用:
原帖由 Johnny_Forever 於 2-6-2009 18:09 發表
請問你荃灣邊個站上車? 48x係坐到總站, 不過落車係邨入面怕你唔識行
荃景圍天橋

咁如果搭的士入去會唔會過$150??
唔該哂~

引用:
原帖由 Johnny_Forever 於 2-6-2009 18:34 發表
如果你打算讀沙田ive咁你遲早都要知點去...打算打的去不如俾咗我你48x總站落跟手我帶你行
問題係聽日我一定要9點3到出發....
去到交低野然後10點9要番到青衣IVE....
我怕趕唔切....

引用:
原帖由 Johnny_Forever 於 2-6-2009 18:42 發表
你搵咗路返青衣IVE未?你10點或之前到沙田IVE就穩陣d
樓上有師兄話7個字會到....
我最遲搭半上車
應該OK....既....
番青衣....真係唔知點行....

引用:
原帖由 Johnny_Forever 於 2-6-2009 18:49 發表
所以我先話10點或之前到沙田IVE就穩陣d係俾你有九個字返去
師兄聽日可以為我帶路?
我會同同學去交野....

如果聽日48X入沙田去到總站....我又唔識行....
跟住出番黎....只好坐的....

引用:
原帖由 loop2 於 2-6-2009 19:28 發表
的士由魚景去沙田宜家大約1舊,15至20分鐘,如果唔jam.
魚景?

引用:
原帖由 HunterX 於 2-6-2009 20:12 發表
叫芝姐車......
坐芝姐車好安全架
係街邊果D人好危險咋MA

引用:
原帖由 Johnny_Forever 於 2-6-2009 20:50 發表

你睇下張map幫唔幫到你? 紅色係落車去ive, 藍色係去的士站
千萬分感激

引用:
原帖由 ACYY 於 2-6-2009 20:56 發表
做咩要去咁多間IVE 既,有活動搞
我要去青衣IVE因為考試
我要去沙田IVE因為報IVE設計科要交作品副本

引用:
原帖由 hypermax 於 2-6-2009 21:07 發表
我由沙田去青衣ive係搭47x去葵涌轉小巴去............

不過可能真係趕唔切............

唔可以考左試先去沙田??
唔得
考到4點幾5點
之後去得黎都過左鐘

引用:
原帖由 ACYY 於 2-6-2009 21:21 發表

一定要0915 出發?
個半鐘真係冇咩可能來回到沙田同青衣... 淨係van 仔都要等10 分鍾啦...
因為我仲要搞掂哂d副本....e家仲選緊邊d囉比人睇....
跟住仲要打設計意念....
素描就寫用左d咩技巧....
聽日朝早等D人9點鐘開門囉去印....

X喇星....佢果度剩係比3日時間我地交野....
咁岩又撞正考試....
如果唔係唔洗咁趕啦....

飛的把啦

引用:
原帖由 Flanker 於 2-6-2009 22:43 發表
不如再早d出門
可以行下
迷路都唔驚
就係唔得阿
要等間野9點鐘開門(9點3印完)
再跳上的士極速狂奔到沙田IVE
掉低幾份野再飛番青衣IVE彈入試場考試
唯有係咁啦

ps.我部相機又離我幾丈遠

43 123
發新話題