發新話題

香港2010靚模(動漫)展又尼啦~

香港有動漫展架咩?
我以為係o靚模展黎架

引用:
原帖由 m82a1m40a1 於 17-6-2010 21:40 發表
早幾年開始多online game商展覽已經冇去
其實一開始係幾好,ACG相關only
一多左其他野就開始出事........
一年比一年多小學雞OnlineGame
一年比一年多無謂攤檔
近年仲引入大量靚毛
Cosplay又一年比一年差

呢個仲係動漫展咩?

引用:
原帖由 米琳 於 18-6-2010 05:02 發表

師兄少左樣野...
依家仲越黎越多小學雞入場...
小妹試過後面有幾個小學生係我後面大大聲聲咁傾..
可憐小妹我每年都是自己一個去
成班入場坐住係度打機既o靚仔又有
信用卡/ 話梅等等攤檔又有
著住軍服 (仲衰過去比錢場派比你果D衫褲) 就話cosplay既又有
明明身高唔夠5尺但又要著成尺高既高跟鞋既Cosplayer又有
D人排隊排到打尖仲聲大夾惡既又有
野食攤霸住D位係度打機吹水幾粒鐘都唔比人坐既又有

引用:
原帖由 wonglk 於 18-6-2010 13:33 發表
就算你鐘意咩角色都好
你外形唔似,點樣去用身體以外既野去補足都冇用
非常讚同
5尺幾既就Cos夏娜
5尺唔夠又飛機場就扮YOKO

你地唔覺不倫不類?

引用:
原帖由 米琳 於 18-6-2010 14:05 發表

但係..小妹有一班朋友都係咁.."
叫我去cos先果個更加
記住一樣野
Cosplay唔係自己一班人玩
你地唔好唔記得, 你地為興趣而玩Cosplay
係為左比觀眾睇架, 如果觀眾覺得你地唔掂, 係你地既失敗
你話如果唔係比觀眾睇既, 死埋一二角係屋企扮到夠啦, 洗乜去動漫展姐?

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 18-6-2010 23:56 發表

嗯.........動漫人物都係創作出o黎,又真係好難要有個人cos到十足十的....
唔係十足十
先唔講個cosplayer係咪靚仔靚女
但都起碼有個接近既body你先好扮啦
4尺高既人扮個6尺角色, 仲要肥仔扮瘦仔, 著對成尺高既鞋

有咩意義姐?

發新話題