發新話題

元朗買氣槍奇遇

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 02:24 發表
個老板當時既語氣係勁差,好似我係佢殺父仇人咁
so what?
人地一定要做你生意?

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 02:36 發表
又請問我本身未打過War game係咪就唔可以買氣槍既呢?
咁你咪答 "用黎打Wargame" 囉
你自己失言就話人 "身有屎" ?

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 03:30 發表
重點係我唔認為合法嘅汽槍可以咁易打得死一隻老鼠,我自問不是神槍手,我亦唔會係屋企亂咁射,我一開始就諗只係貪得意射下汽水罐,個老板問我,我咪求其答,冇諗咁多,我唔係話比錢就係大晒,但我入得黎想買野,我係消費者,受權益法例保障,我亦冇必要講我買黎做乜,老板可以唔賣,可以話冇貨耍走我,但唔可以咁樣鬧客!
犯法?
係鬧你就鬧你架啦, 你吹牙?
自己得罪人仲話人冇禮貌?

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 04:08 發表
其實我開個acc都係發泄下,講左舒服多了。邊個吾岩都好,過左就算啦,我唔會嬲個老板,可能佢出發點係好,不過佢用錯方法同態度。
咁你呢? 你自己又點?

引用:
原帖由 LesterCPY 於 10-6-2011 09:40 發表
其實依家最大問題唔係佢用黎打老鼠所以唔賣俾佢..
而係..就算個老闆唔賣,都唔雖要用到粗口同咁冇禮呀話?!
樓主都只係個時唔知答咩好先是但up個ans出黎..(但其實用黎打有生命既都係唔人道)
樓主咁答係有問題,但係個 ...
我出街見到你兜口兜面問候你阿媽果陣, 你記得對住我笑wo.

引用:
原帖由 LesterCPY 於 10-6-2011 09:46 發表

你咁既態度出黎做野唔使一個星期你一定俾人炒
出街得罪人比人鬧, 反而怪番被得罪果個?
如果呢個世界個個咁好老脾, 就唔會有嗌交呢樣野
自己燃起個火頭就唔好話人態度唔好啦, 係鬧你就鬧你架啦, 會冇任何原因失雞無神鬧你打你?
你有冇見過係街有人路人冇任何事發生但見人就鬧? 鬧得緊有原因架.

sorry喇師兄, 我而家都做緊野, 照你咁講我應該一早比人炒左.

引用:
原帖由 LesterCPY 於 10-6-2011 09:49 發表

你夠膽你咪問咯小朋友
下下唔岩你心水唔順你意就媽媽叉叉,咁就有用?
你自己唔會咁 =/= 人地唔會咁
個地球又唔係圍住你黎轉, 如果全世界都唔會發火既係咪表示樓主可以周街燒?

引用:
原帖由 LesterCPY 於 10-6-2011 10:06 發表

咁如果你都係用啲咁既態度對啲客都冇事既..ok!你贏!
有事 = 會有咩事?
比人投訴?
比老闆炸形?
定比人淋火水先?

我諗鬧樓主果個就係老闆囉
間鋪佢自己既, 你理得佢打開門口係咪做生意
佢開住道門寫 "請勿內進" 你都吹佢唔脹架

引用:
原帖由 LesterCPY 於 10-6-2011 10:10 發表

你自己唔會咁 =/= 人地唔會咁 =/= 咁就係理所當然
其實唔岩咪講到岩做到岩咯..下下都媽媽叉叉係解決唔到問題架麻.
你自己唔會咁 =/= 人地唔會咁 =/= 咁就係理所當然, 咁邊個介定岩同錯?

發火人人都會, 我未見過一個唔會發火既人, 只係人人底線唔同
亦唔好係呢個Post同我講調整自己底線呢D廢話, 而家講緊樓主呢單野

另外點解唔回覆我下面果句?
如果全世界都唔會發火既係咪表示樓主可以周街燒?

引用:
原帖由 亞爾多 於 10-6-2011 10:34 發表

反過來
你自已唔會媽媽叉叉=/=人地唔會媽媽叉叉=/=咁就係理所當然

其實唔岩咪講到岩做到岩咯>如果個個都係咁諗就太好啦...
其實佢咁講搞到我有D覺得佢講緊 "顧客永遠是對的"
又或者 "全世界員工唔應該發火由得顧客周街燒"

引用:
原帖由 亞爾多 於 10-6-2011 10:43 發表

其實我覺得呢
佢應該係一個比較心平氣和,少發火既人
所以會先入為主覺得其他人媽媽叉叉有問題
而唔知道依個世界上有d人媽媽叉叉係不自覺既(很不巧和他討論的中堅就是這種人)
呢個世界唔係人人都心平氣和呢
我認如果我係老闆, 我聽到樓主講 "打老鼠" 三隻字我都趕佢走
你有你套標準, 人地有人地套標準, 人地鍾意小那星, 你理得人姐, 你有資格叫人唔好咁咩?

講真一句, 打工仔, 受氣唔係必然, 但係預左.
你有權忍, 亦有權發火, 你發火唔係人地幫你發架ma, 自己決定既事, 當然後果自己揹

你係做到野, 老闆冇左你會死, 你叫老闆受番你氣都得tim, 前題個情況容唔容許你咁做
好似呢單野咁, 果個老闆黎的, 佢又唔驚比人炒, 佢打開門口唔做生意就唔做生意架啦, 你真係吹佢唔脹架wo

引用:
原帖由 亞爾多 於 10-6-2011 10:55 發表

我諗佢係認為老闆應該好平和咁請佢出去,而唔應該媽叉佢出去掛?
如果個個咁和平, 古時就唔會有 "比人用掃把..." 啦

引用:
原帖由 亞爾多 於 10-6-2011 11:33 發表

理想同現實係有分別架喇
既然人地唔再出聲,依邊既話題就此結束啦

我地繼續傾樓主
已經講到冇乜野好講
同盲神冇乜分別

引用:
原帖由 LesterCPY 於 10-6-2011 12:48 發表

岩岩做梗野唔得閒..(我唔係盲神)
算啦大家都各有道理(總知呢件事我覺得兩邊都有問題),咁無休止講落去真係變左劫post..
依邊close topic啦,頭先我講野有咩得罪我係到講番句sorry!
邊有得罪,唔洗sorry

引用:
原帖由 sam524 於 10-6-2011 21:01 發表

其實...

我係iron man
Oh~ Hi, Tony!

發新話題