29 12
發新話題

canon 40d

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 4-10-2008 23:19 發表

看我簽名就知道了
但佢有3支鏡頭wo....
係唔係kai能就唔知....

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 4-10-2008 23:24 發表

可能菜頭都未定
咁d90啦....買個mount頂盡都係幾舊水....
d90又唔洗去到50d的價位....
點解要咁辛苦選部50d ja....

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 4-10-2008 23:30 發表

有得拍片tim
係囉....多d野玩....
又有live view....
又唔洗X1.6....
又冇咁貴....
真係冇咁嬲....

引用:
原帖由 b.jam 於 4-10-2008 23:32 發表
buy 40d today ar~~
喂老友....你又話聽日先買既??

引用:
原帖由 b.jam 於 4-10-2008 23:36 發表

忍唔住,今日放工去左買。
因為個朋友做相機鋪,所有今日去搵佢買囉
話時話喇....你果3支咩鏡頭黎架??

引用:
原帖由 b.jam 於 4-10-2008 23:37 發表
101653係咪個晚唱k個個棒棒堂?
本人與棒棒堂/飛輪海絕無任何關係!!!!!!!!
只係髮型上可能和大家有少少誤會....本人會跟進....

引用:
原帖由 b.jam 於 4-10-2008 23:41 發表

我個d鏡頭點同你地比呀,係咪要笑我?定還是想找個機會show off?如果係,我唔想講。
唔係牙....我想問你咩廠咋....
我D器材都唔係我既....借番黎咋....
師兄唔好介意....如有得罪/誤會我講番句SORRY

引用:
原帖由 b.jam 於 4-10-2008 23:44 發表

我之前用350嘛,所有有一支kit鏡囉,又買多支55--250,今日再拿埋支50mm囉
全部平野,都係canon
哦....咁唔怪得你選番CANON....
純問下....因為我真係覺得50D唔值一個咁既價....

但比我我都實會用....我連機都冇....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 4-10-2008 23:48 發表

要原廠: 17-55 f2.8
唔洗  : 龍龍A16
CANON17-55/2.8??囉命價....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 4-10-2008 23:48 發表

要原廠: 17-55 f2.8
唔洗  : 龍龍A16
保留升FF: 17-40L
17-40
阿叔囉左過黎玩過一陣....對比起16-35:
我覺得變形控制/銳利度我都覺得嬴左16-35....
仲有我覺得17-40D色係寫實D....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 5-10-2008 00:41 發表

靠你部 1Ds 去睇? 點睇呀...

不嬲都話想要呢支...
不過冇IS加冇防手震......呢個要取捨...
我buy 買 A16...又平又靚又有大光圈
緊係放番落電腦睇啦....靠部1仔....點睇牙??

引用:
原帖由 adrianyahk 於 5-10-2008 02:04 發表

你部野...影出來....
除左塵多之外都冇咩問題既....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 5-10-2008 02:05 發表

唔同level...D300就抽50D..
我覺得d300同50d又唔同level.....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 5-10-2008 02:12 發表

....咁你想點....唔洗比啦....部部都唔同level 啦...
D80<D90VS40D<50D<D300.........我覺得係咁囉.........

29 12
發新話題