發新話題

高達立在大地上!!!

識郁就話JA....
咁辛苦整出黎放係度日曬雨淋然後拆左佢....

引用:
原帖由 飛哥仔 於 21-5-2009 20:37 發表
好似唔係合比例阿? 如果用附近既人做對比, 好似大過原本既SIZE?
咩野係合比例?
高達都係D人畫出黎架姐....
1:1....D人都係吹架姐....
差兩cm咪唔係1:1? 點度阿?
最先所畫的高達同E家所出既模型都好大出入啦....
咁唔通又話唔係跟足喇WO....

引用:
原帖由 gtoray 於 22-5-2009 08:22 發表

每隻型號ge高達有設定ga
剩係睇對腳都知呢部唔係最初版元祖啦....
咁點知佢係咪跟足最初設定咁高?

引用:
原帖由 ZaMaR 於 22-5-2009 18:59 發表

有乜所謂?
你聽日係咪得閒阿?
我搞掂個project喇....

1:1 Metal Gear REX

引用:
原帖由 GHST 於 23-5-2009 13:43 發表

注意...此為未完成品
so?

引用:
原帖由 ZaMaR 於 23-5-2009 02:34 發表

人地M到,你同佢認真就輸了
你就M到

引用:
原帖由 飛哥仔 於 23-5-2009 00:08 發表

你咁講都無野好講 ....LEE個FEST係慶祝上畫30周年,個網頁SHOW個好似元祖既野出來.....而且我係覺得"好似"唔多合比例, 再者都有師兄講左我忘記有地台, 更加上我無好似師兄咁熟悉高達史只睇隻腳既小部份就知道LEE架 ...
講真想問一句....
甚麼是合比例??

另外....我冇話呢部唔係元祖....
只係話呢部野唔係跟最初設定犒整出黎姐....

引用:
原帖由 HunterX 於 23-5-2009 15:02 發表
原來男人M到係大反應過女人既........
又關反應大事?
平常心講JA....
只係我記得78仔由最初設定到E家咁多個版本....
個個版本都有分別....最矮果隻得17.幾米(唔記得係咪)....
最高果隻好X高....
加上睇佢腳板同膝頭....點睇佢都唔係最初設定版....
我地連佢係邊個版本都未知(可能係新既TIM)....
點知佢係咪真係跟足JA....跟佢又跟邊個版?
所以係咪高左/矮左真係冇得講的....

ps.可能我講到1999....我係指RX.78.2....由最初動畫到E家都好多個版本....好多位都改哂....所以唔知佢用邊隻版本黎整出黎....更加冇可能知佢正常係幾高....所以冇辦法知佢係咪1:1....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 13-6-2009 03:04 發表

我想要美里多d...
......我要mio

發新話題