26 12
發新話題

[星期制] 鋼彈零零討論

引用:
原帖由 reaper 於 30-3-2008 09:31 發表

plutone is from gundam 00F;b84
係00P先岩

00F的係正義女神F型果個系列,配色型仔好好好多

引用:
原帖由 reaper 於 31-3-2008 10:33 發表

00Phttp://i170.photobucket.com/albums/u266/tor2007/GUNDAM%2000/00P/ep1/astrea.jpg
假圖??
00f機設係紅色的...

引用:
原帖由 reaper 於 31-3-2008 16:09 發表

you mean this one?

係紅色!!!!!!!!!!!!!!!我唔係講緊00V!!!!!!!!!!!!!!!!!

引用:
原帖由 adrianyahk 於 31-3-2008 21:05 發表

P果部好有型...
你睇埋00F果部正義女神F型,就會覺呢部D配色好樣衰嫁喇
明明係同一部機咁既樣,但係配色唔同會有好大差異

附件

31-3-2008 22:09

引用:
原帖由 adrianyahk 於 31-3-2008 21:53 發表

有圖有真相!?
比你快我一步 人地編輯緊嫁MA

引用:
原帖由 ZaMaR 於 31-3-2008 23:55 發表

同我果張唔同既???
00F個故事係講佢地在exia等4機背後進行既任務,隱密地協助其他4部高達
00出trinity果陣阿皇小姐咪話以佢所知只係得5部高達太陽爐運作緊既...

由於佢地唔可以比人知道佢地係高達,所以佢部機行動時會有個黑色面罩,其實係可拆卸的
而且呢部正義女神F型係有光粒子隱藏裝置,人地係睇唔到光粒子的.

引用:
原帖由 WAIKO01 於 1-4-2008 01:34 發表

我認為它和00高達無關,頂多是以exia的資料和技術作改良的機體.
EXIA先係以正義女神高達的資料和技術重新設定的近戰型機體
正義女神系列由太陽光紛爭已經存在,而EXIA等3機(納多雷除外)則是以正義女神高達,審判女神高達,星水女神高達等機體改裝或重新設定的機體

引用:
原帖由 WAIKO01 於 1-4-2008 01:34 發表

我認為它和00高達無關,頂多是以exia的資料和技術作改良的機體.
引用:
原帖由 101653 於 1-4-2008 01:58 發表

EXIA先係以正義女神高達的資料和技術重新設定的近戰型機體
e家d外傳係咁嫁喇....抄人仲話人抄佢
睇開d啦

引用:
原帖由 zachary 於 1-4-2008 13:50 發表

你肯定??! 審判女神高達係GNY-004 wor....納多雷係GN-004..加上你睇佢用果枝鎗同shield 同24集納多雷用ge裝備係一樣...
反而係冇GN-003 帶翼機ge改良機or前繼機!!

我唔敢肯定義女神高達,審判女神高達,星水 ...
你咁講正義女神都係用果個盾果支槍啦.....

審判女神係翼型機的原型機,我睇個外傳小說講的
由於果個概念係變型及以最高加速而重身設計的機體
你睇番果2隻腳的設計其實好相似的

而納多雷我唔係太清楚,好似係特別整出黎的,包括點解佢要以重裝甲隱藏機體(呢個我係聽番黎)

而正義女神高達的確冇變到EXIA
而係重新組裝正義女神F,
EXIA係用佢個原機設計再加以制成近戰型機體
EXIA所用的太陽爐有少少同其他的唔同(我都唔知有咩唔同....)
以上呢段係00F漫畫講的...

至於其他2機我又唔敢話肯定,始終都係一D動漫論壇既人講既姐....
所以我講明話"改裝重新設定"
無論對與錯,都信住先啦,咪當到時知道有驚喜囉
其實D劇情估估下仲好玩

引用:
原帖由 adrianyahk 於 1-4-2008 13:41 發表
有冇朋友可以出哂成個外傳系列d 機出來睇下..?

其實 d 外傳點先有得睇...我硬係覺得d 外傳d機係型d....
好似Gundam Astray d機咁....又冇出動畫但係又有模型...
00P係小說,每個月買本電擊HOBBY中文版吧
00F係漫畫,信和應該有
00V,我都唔知係咩黎.......我只見有機設(甚麼甚麼雪崩型能天使,地獄炮型力天使......)

Gundam Astray 有出大量漫畫同小說

引用:
原帖由 zachary 於 1-4-2008 13:50 發表

你肯定??! 審判女神高達係GNY-004 wor....納多雷係GN-004..加上你睇佢用果枝鎗同shield 同24集納多雷用ge裝備係一樣...
反而係冇GN-003 帶翼機ge改良機or前繼機!!

我唔敢肯定義女神高達,審判女神高達,星水 ...
GP02 mask我整緊
原型機係GP mask

26 12
發新話題