發新話題

[認真] 有無朋友睇左牛肉飯店片段

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 12-9-2008 23:30 發表

我都知過十六.... 問題係過唔過十八嘛,
如果十八都未過就可以判得重d
關事架咩??
16歲or以上就係成年少女咁計架啦....唔係咩??

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 13-9-2008 02:54 發表

衰十一還衰十一
強姦還強姦

而家應該淨係得老強
係囉....如果條女夠16....男主角最多都係衰老強....
唔係架咩??

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 13-9-2008 15:42 發表

其實判幾年 一到18好似要轉去大倉
起...未夠18判得幾多丫...
我識一個人係西環開拖打人...搵條o靚仔頂(條o靚仔得14歲)...果陣報紙都有賣...
條o靚仔入左去男童院兩個月後出番黎...18歲判多次留個案底走得...

係...點解咁輕其實有原因既...因為兩邊都有開拖打...兩邊都有傷員...
所以先判咁輕...

試問下老強呢d咁濕碎既野...判得幾耐丫...
如果18歲先犯案咁就唔同講法喇...
你諗下18歲後先判你幾年...認罪仲可以輕d tim...
未夠18歲既會判幾耐??

引用:
原帖由 ranger_hk 於 13-9-2008 12:28 發表
其實唔需要hold到18先,判嚴重罪行未夠18都在可收監!!
未夠18唔會好重手....

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 13-9-2008 19:50 發表

無天理
呢個世界係咁....
法律保護唔到受害者....
講真....非禮強姦既....有幾多個入去坐完出番黎真係悔改架??
唔悔改果d只會搞到有另外一d受害者....
唔尋仇已經偷笑啦....

引用:
原帖由 sunny2014 於 13-9-2008 22:20 發表

收唔夠十年我都抗議
咁你抗議硬喇....

就算夠秤衰強姦仲要唔認罪都唔洗10年....

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 13-9-2008 23:22 發表

講係咁講o者 過十年已經叫做好重....
第一次冇可能超過10年....
邊單係第一次就判多過10年?你講....連環案例外丫....
如果佢係岩岩18歲....5年都算多....
又會話下果個年青人心智有可能未成熟牙....又有可能比朋友帶壞阿....等等....
總之佢夠18都唔會重得去邊....

發新話題