發新話題

[認真] 星期一牢騷文︰咩中槍認死真係咁難咩?

ching
我尋日都係度
我應該同你同一邊
我係外藉小隊
普遍好似都係本地人多問題
好似中場有個本地人問候哂人話咩同人傾計野
話人做乜好射佢
em...人有錯手, say 句sorry咪算囉

btw
6個鐘non stop真係好din好攰

引用:
原帖由 屈濕 於 20-2-2017 14:13 發表

咦咦咦,你係邊位?你跟邊隊外籍小隊先?
查實唔知對面本地隊總共有幾多人,因為根本由頭到尾都冇正式見哂對家

個本地人係好似食緊野但係又俾人開槍打
好想知佢係邊個位食野
我地食野全部都走返去HQ開餐, ...
我係team 4唯一一個香港人
據知原本係有60人玩
點知有班菲律賓人臨時加人
原本話有10佪
點知嚟咗17個
又用high cap匣
又不死
不過我都係聴我teamate講
冇親眼證實

引用:
原帖由 屈濕 於 20-2-2017 14:43 發表

原來你係跟猩猩個隊,失禮失禮
菲律賓有冇不死我就唔知,不過hi-cap匣就真係有,事關我聽到拉鍊聲
失咩敬
我都係抆衫尾join

算啦
樹大有枯枝
整體嚟講都正ge
香港好少呵可以咁大型

最好笑係我teamate係sniper
佢射中咗個不死
大聲話"you got hit, assxxxx"
之後條友先嗌"hit"

引用:
原帖由 屈濕 於 20-2-2017 15:47 發表

你個隊其他人係米都係法國人?
猩猩入面我淨係識Denis一個

Join多D我地呢類外籍團game啦,好玩之餘又識到唔同有品人
香港airsoft界好「聯合國」,咩人組ge團都好,一次過識哂唔同地方泥ge人

所以我個radio開咗等於冇開
你識denis?
頭先我講個sniper咪佢囉
香港真係好多鬼同abc玩airsoft

引用:
原帖由 屈濕 於 20-2-2017 16:08 發表

唔算好熟,有過兩句咁,佢同我D朋友多野講D,因為佢地係咁講SRS經
幾次去W28佢都做staff跟我地
之前又試過同興發14樓同埋猩猩搞活動

香港地方細,又咩人都有,自然「聯合國」
係睇你有冇機會可以埋堆姐,不 ...
我多數都係跟佢好玩
所以基本上我冇乜同local玩過

引用:
原帖由 屈濕 於 20-2-2017 16:25 發表

初初玩係係學校event開始玩2所以都係同local玩
玩玩下冇玩一排,一玩返就已經同expat玩
呢半年幾都淨係同佢地玩,未試過咁happy
我學生時期文就排爬好多
不過就冇乜點玩
而家就join過兩次xpat
有時自己friend玩

引用:
原帖由 屈濕 於 20-2-2017 17:32 發表

可能係XPAT event見過你,不過唔認得你,你應該都唔認得我
下次喺game再相認啦

引用:
原帖由 屈濕 於 20-2-2017 18:24 發表

你睇下Carlos呢個名有冇印象

我認樣唔認名
下次見到打個招呼先!

引用:
原帖由 rho837 於 21-2-2017 00:22 發表
而家班奶仔好'石'身!

你估我地當年無限火! 打到啲珠仔入哂手到要Jei翻出來咩! 我們out啦!
打到出事又有咩為呢
點到即止咪算囉
你又唔係同個人有仇

有時我近距離打到人
都會唔好意思
say句sorry
免傷和氣

引用:
原帖由 derp 於 22-2-2017 16:01 發表

好呀. 如果我有理解錯閣下既意思請更正我. 我理解閣下係話只就香港而言, 一般香港本地人比起在香港既"ENGLISH SPEAKER / 外籍人士" 玩AIRSOFT 時無咁識守規矩, 正確? 咁如果閣下係認為"我地呢類外籍/English spe ...
其實都係主觀觀察ge結果
我好少同本地人玩
多數都係同老外
老外一般有咩唔啱即刻拆掂佢
一句起兩句止
say完sorry又開開心心玩過
但係我遇親本地人基本上都會有口角
仲要大大聲方死冇人知咁
冇數據比你, 係我觀察ge結果
當然唔排除我唔好彩見親local都係冇品
又咁好彩見親老外都係nice啦

引用:
原帖由 derp 於 22-2-2017 16:46 發表

唔, 唔好介意我堆問題. 即係我覺得如果"外國人/ENGLISH SPEAKER 打GAME 比較守規矩"呢個觀察係真既話, 係咪香港人打AIRSOFT, 又或者香港人搞手搞GAME 嗰陣, 係咪有可以學習既地方, 可以令香港自己既人打GA ...
我覺得係文化差異, 壓力, 心態等問題集合
香港人玩可能係發洩掛
亦可能係好勝
佢不死你就贏唔到

其實我亂吹
我真係唔知點解香港人打game咁燥

引用:
原帖由 vp70usp 於 23-2-2017 11:36 發表
其實我想講,d人要不死係無問題,但唔該都交足貨俾我呀。最cheap都去嘉頓買返頂$49copy基肋盔。
如果唔係到時俾人full到爆咗又話人地鬼火
而家嘉頓仲存在咩?

引用:
原帖由 vp70usp 於 23-2-2017 17:30 發表

佢有好多電槍用零件都幾正,起碼對得住個價錢,粗粗地用下都ok
以前有一排以為佢執咗
之後都冇再去過啦

引用:
原帖由 javis1213 於 24-2-2017 06:39 發表
我都係不死人苦主之一, 自己亦有時可能不死(?)

想講早排我搞game有仇家踩場, 隊友一個接一個死然後投訴條友唔認死
到我兩個乍巷相遇我用左差不多兩隻夾都打唔死條友 (自認槍法未差到幾十飛打唔死10m内企定 ...
同意處理手法都好重要
好多時香港人見人不死就大大聲媽人
被指不死又要唔認衰
有時可能唔係唔認
有時feel唔到真係人之常情

發新話題