發新話題

殲十呀.......

點解J-10同SAAB JAS-39咁似

引用:
原帖由 auhokan 於 13-11-2008 21:42 發表

進氣口完全唔同= =
除左呢樣呢

引用:
原帖由 derek_lok 於 13-11-2008 23:03 發表

你見過以色列雄獅式戰機未??

J-10 body似JAS-39多d
留意Lavi前翼同主翼重疊,主翼尾部Lavi係"凹"左入去,同J-10/JAS-39唔同

不過進氣口,垂直尾翼就似Lavi多d

引用:
原帖由 derek_lok 於 15-11-2008 12:12 發表

JAS-39係美國架咩??

貼多一張圖先~
J-10 & EF-2000的比較
[localimg=256,300]1[/localimg]

號稱"歐洲第一,,世界第二"喎.....
在下玩遊戲機多,,睇紀錄片多,,唔識駕駛真飛機飛上天,,人講我咪信囉,,鬼 ...
睇唔到有圖

引用:
原帖由 keane 於 15-11-2008 11:10 發表
冇辦法 ........

中國武器製造少上 " 發現台 "  ,  即係少做左 廣告, 推廣,

上親呢個台既武器, 都會講到天下無敵. (做示範果陣時)

經常令我唸起 ... 矛 和 盾 的 故 事
中共會比"發現台"拍J-10咩

引用:
原帖由 jimjimjimjim099 於 15-11-2008 08:13 發表
都幾多人有偏見

中國的就抄,樣衰

美國的就原創,最靚

好野
個樣我覺得ok ga
但佢真係"明抄"以色列wor
http://www.civiliangunner.com/cg ... mp;page=1#pid358494

日本,台灣何嘗唔係抄美國?
如果呢d都叫偏見,我只可以話閣下非常"愛國愛黨"

引用:
原帖由 jimjimjimjim099 於 15-11-2008 17:08 發表
我只係想講

好多人都只會話中國老吹, 抄, 樣衰

難道唔係??

我冇否認過有抄,

但好多見到中國的就係 : 抄的, 好樣衰, 又老吹. 唔係咩??

自己諗下
我只係想講

事實上就係 : product of china 好多都係抄, 中共最掂就又係嘴炮. 唔係咩??

自己諗下

引用:
原帖由 keane 於 15-11-2008 17:40 發表
呢度由頭到尾都無話 阿邊個 ... 邊個 ... 既唔好喔    

自發又好, 抄又好, 總之係勁就得喇 ......... 打過之後

(  孫悟空好打D, 定係超人好打D呢? 未打過 ..... 唔知   )
you're right
IDF vs J-10應該幾好睇
(不過最好睇唔到la...)

引用:
原帖由 RX78 於 16-11-2008 17:32 發表
進氣道斜板控制系統、全權限三軸四餘度數碼電傳飛行控制系統、高度綜合化管理糸統、各種新航空材料等等,全國的航空產業因它而改變進步。

換來的就只有大哥們的一句" product of china 好多都係抄, 中共最掂就又係 ...
我唔條講緊J-10
我亦無批評過佢

我只係想講 "好多人都只會話中國老吹,抄,樣衰" 係因為
大陸貨好多都係抄(國狗就係例子)
中共最又時常老吹 (50年前超英趕美!?)
加上早年產品ge QC...

引用:
原帖由 MG-42 於 24-11-2008 00:21 發表

人地講緊J-10飛機....你兜番去拉埋"國狗"都得..不如講埋老番DVD~
美佬戰後F-86果D又唔叫抄,M60果D又唔算抄,Springfield 1903既Bolt action又唔係抄Mauser...?   會唔會係你認知範圍內冇,就已為真係冇呢~?
我唔覺得抄有問題
我只係想講"好多人都只會話中國老吹,抄,樣衰"ge原因

發新話題