發新話題

突然想玩電腦槍GAME

你鍾意玩邊種類型?
現代?科幻?二戰?
軍事模擬?殺爽爽?

忽略左一件事
你想玩單機故事定玩多人對戰?

引用:
原帖由 Tinne 於 20-3-2013 02:32 發表

想玩單機故事, 自己同電腦打果啲,打故事,做mission
打故事的話可以選擇COD(COD4,6,8一個系列打現代5,7,9一個系列,分別打二戰,冷戰,未來)
medal of honor故事好,但遊戲本身一般,而且好短
crysis1~3,遊戲長度係1>2>3,故事同遊戲性都唔錯
metro2033,近未來,未日feel,操作一般但內容唔錯,單機only
spec ops:the line,多人無乜人玩,遊戲性一般,但故事幾正(心靈過度脆弱者不建議玩)
Max Payne 3,玩法比較懷舊(要搵止痛藥補血),故事ok
BF3單機完全唔好玩,請跳過

另外有幾隻我未玩過但評價唔錯
dishonored,潛行類,有魔法等元素,創意較高
far cry 3,open world遊戲,地圖好大,有排你打
dead space 3同biohazard 6,雖然大家都話恐怖感無晒,但作為故事向槍game應該唔會差,兩者均可雙人合作

大概係咁多,記得再加

引用:
原帖由 Dave 於 20-3-2013 12:13 發表

CALL OF DUTY 應該係 3 .. 我買左唔記得是否 3 , 但講真我玩過 2, 玩過BAD COMPANY ,但呢隻3 真係接受唔到.. 個場細到呢.. D 人快到呢..
彷彿係玩緊香港CQB 場, 9 衝 9 射.. 你唔識玩絕對可以死十都殺不到 ...
COD出左9集啦
COD
COD2
COD3
COD4:MW
COD:WAW
COD:MW2
COD:BO
COD:MW3
COD:BO2

引用:
原帖由 h.t.f 於 20-3-2013 17:48 發表

個人覺得2k d遊戲劇情真係搬得上銀幕.

Mafia 2,雖然故事唔係好長,但就可以完完全全將你帶入遊戲裹面,
主角背景,故事,人物關係,都交待得好清晰,英文唔靈光既我都好易明白故事內容.
遊戲為打鬥同車輛追逐為大 ...
MOH新作感覺就係將上集元素搬一搬過去算數

引用:
原帖由 h.t.f 於 20-3-2013 18:51 發表
哈哈,EA=大作終結者.
其中一間玩DLC玩到出神入化既公司.
ya,MOH聽聞因為銷量差終止開發(未100%肯定

引用:
原帖由 h.t.f 於 20-3-2013 23:43 發表
我係網上都見過段咁既新聞,
內容大約係今集評價太差,破壞左MOH多年建立既優秀形象,
所以立即停止所有MOH既研發.
佢地(EA)希望未來能夠將MOH以最好的狀況展現係玩家面前.

NBA LIVE系列已經無左,直接向2k認輸
S ...
simcity 5遊戲上仍然是好評的,只是伺服器出包
crysis2+3雖然唔係好接上集,但如果就咁睇2+3劇情其實都ok

引用:
原帖由 h.t.f 於 20-3-2013 23:46 發表
Sniper Elite v2 , 個人覺得麻麻.
Sniper Elite Nazi Zombie , 我就覺得好正.
搵多3個朋友 = 狙擊版L4D.
我反而聽到相反評價(自已無玩過)
話v2本體幾過癮,zombie搞到好似L4D,不倫不類咁
個人都唔係咁鍾意好地地一隻槍game無啦啦加zombie入去

如果想玩sniper,我只能建議:唔好玩sniper:ghost warrior

發新話題