發新話題

三星Slll

4.8吋...不如索性出note2啦

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 29-5-2012 00:28 發表

因為除左mon之外,d spec都唔會差好多
因為好多人唔識睇spec,見到大mon就覺得勁

引用:
原帖由 一舊水 於 29-5-2012 02:43 發表

利申: A用家
當解像度高時,Mon size好重要
Iphone4只係高S2少少解像度, 但個mon細好多,326ppi睇死人!
S2解像度稍低過IP4但就只係218ppi,至少唔會咁壞眼
特別係上網同睇戲
上網就mon細好易篤錯位, 一係就下下 ...
dpi高反而睇死人?你講緊咩
size係重要,不過size重要=/=一味愈大愈好,我覺得4吋已經ok,電話我要求單手可以做到大部份操作,同埋放得落褲袋
一部二部手機好似計數機咁闊,係街度用死人咩

引用:
原帖由 HunterX 於 29-5-2012 01:39 發表

我上個星期去搵Xperia P果陣有個sell屎係咁sell我XS, 話mon大上網會快D...... :0)
自從我用左大mon之後,上網快左,打機順左,睇戲仲清左添!

引用:
原帖由 一舊水 於 29-5-2012 14:17 發表

Iphone4
D字太密, 清又點
唔通拎放大鏡睇

咁睇野法容乜易超級大近視
screen size同font size同dpi係完全唔同架喎...
高dpi係像素密度高,唔關字體大細事

引用:
原帖由 一舊水 於 29-5-2012 14:28 發表

你都係唔明我既講法

我試過用iphone無錯解像度係好高, d字好清楚, 不過咁高解像度塞係個咁細既mon
睇得耐唔隻眼唔舒服
不過相比其他同size電話,iphone個mon就好過佢地, 比S2同S3就唔夠好, 我要mon大 ...
咁你要搞清楚其實你係唔要細屏幕定唔要高dpi
你試下睇new ipad又會唔會唔舒服?
我就未聽過有人話睇高dpi隻眼會唔舒服

發新話題