發新話題

收費場(OUTDOOR)是否應該增加火力(RPM)既限制?

引用:
原帖由 owen126315 於 13-11-2012 19:45 發表
之前打OUTDOOR GAME,我就用MARUI MP5 配11.1V 25C LIPO
自己用D咩槍就無咩特別高要求,只要準同可靠便可
咁講講場GAME先啦,LOCATION係海灣戰X,應該大家都知該場既戰區大多算是中至小既SIZE,接近CQB
開頭我諗"哈!個場咁細,轉個彎就見到敵人,用輕便既MP5應該可以佔小小優勢"
到帶MASK準備開GAME啦,見到對家幾個手持一把M4RAS加個AIMPOINT,看似沒咩野,唔及用AK的惡同霸氣
誰不知原本果幾把M4一D都唔善良,重好惡,把把都是快頻加鏈匣,一路行一路狂掃,加上場地細,比佢地掃呀掃,位都冇得走
雖然就唔係好大力,1.1XJ左右啦,但都掃到我有D慶慶地
完GAME後作檢討,經過快頻洗禮的我竟然唔係質疑自己既戰術及個人技術,而係怨自己把MP5唔及別人的快,想把MP5改成跟他們一樣的
可是道高一尺,魔高一丈,永遠有人比我改快同大力,最後形成惡性循環,所以我最後決定放棄改快頻,但依然想建立小小限制令WARGAME變得更刺擊,不再是高火力,低技術既射擊遊戲
請各位C兄比D意見,THX
一路行一路射,就算用"彈弓匣" & "慢頻",只要對家合作得好,一樣可以打到你無位走! ,甘到時系唔系要限只準單發???

早2年我走去打GAME,打室外,只帶技 MK23 NBB 手鎗,面對AEG/GBB [不論快,慢頻]都保證系處於劣勢,保證刺擊!

打GAME對家有人用快頻[ >30ROF ]好正常,只要唔過 J ,中鎗認死就OK,而家樓主似"輸打贏要"

而樓主話人地"快頻",甘到底有幾快呢? 用咩去測?   

我打GAME技鎗用9.6V電,1.2J 25 ROF....出彈順D,甘都比人話我"快頻",
打1.5J GAME,我帶1.2J去.....居然有人走呢問我枝野乜力,因為條友面上中左2鎗後有紅點,覺得我過火
........而家好多野根本系人問題!!!

Kampfgruppe-YSL!!

走過樹林,穿越荊蕀,橫渡沼澤與河流,上山下海,風吹雨打,皆平常事!

WARGAME不是舒服的活動!

睇左甘耐,我見摟主插對家用快頻,甘個場game攪手有無話唔比用快頻先? [快頻打GAME,攪手又無阻止,照計都系無限拉]

如果無話唔比用快頻,甘你D對家用快頻,人地無犯規無犯錯,你就唔好系到話人快頻呢樣個樣,而家打GAME快頻總會有,你知打乜力,有無咩限制,最後你自己選左咩工具去打系你自己事,人地用咩你管唔到[只要無犯規]

打室內CQB一樣有人約打FULL AUTO,細力一樣照爆缸,我前排打室內CQB,都系用手鎗,對家有AEG,味又系甘打一樣殺到人,我比 FD 技MP5打中都見紅,但我唔會去話人地,因為場GAME 系可以打AEG,我自己用乜打系我自己事,比人打爆自能怪自己走位唔好,但唔會怪對家用AEG

我系海彎打GAME都試過手鎗對AEG照打

你唔鐘意人地攪D GAME有快頻,甘一系你搵夠人自己攪GAME,一系唔好打GAME

摟主唔好系到 "輸打贏要"!!,你唔系受害者,受害者系個D比你講到用快頻好似十惡不赦個D人!!!

走過樹林,穿越荊蕀,橫渡沼澤與河流,上山下海,風吹雨打,皆平常事!

引用:
原帖由 於 14-11-2012 21:29 發表

恕我直言…好合理…
好合理 +1

引用:
原帖由 owen126315 於 14-11-2012 21:51 發表
唔怪之得咁多人成日怨D人唔識走位,不停派彈,射意粉,成個場拉曬白色缐......
就你D人係到鼓吹人多玩快頻,工具強就是皇道,
系我寫D野好難明定你唔明中文?

我邊句鼓吹人多玩快頻,工具強就是皇道???

我一路講甘,人地依正個GAME規則呢玩打快頻,無犯規咋woo,定系甘叫鼓吹人多玩快頻,   
即系例如   :   條馬路限速100km/h,你唔鍾開甘快,你開50km/h,但你又要小D開100km/h個D人開快車,
              正如場game可以用快頻,你唔用系你自己事,但你又要小D人用快頻,你唔系甘攪笑呀!

我話左我會用手鎗去對住AEG快頻,照打無問題,我用手鎗打AEG woo,你有無睇清楚我寫乜? .....甘叫"鼓吹玩快頻??? 工具強就是皇道"??

點解你個POST甘多人系插甘你,而無人話D快頻人? 你自己有無諗清楚,錯個個一路系你自己咋

D字大隻D免你睇唔清楚

引用:
原帖由 Hopot 於 14-11-2012 22:03 發表
同一個新牌仔揸架細踢比架拉利放爆事後發瀾渣冇分別
呢個形容 ~正

引用:
原帖由 tf141 於 15-11-2012 00:52 發表
成件事就係你join錯game

人地又冇犯規, 又打羸你
都唔知你嘈乜
四個字~   

"輸打贏要"

發新話題