34 123
發新話題

[Marui] 請教desert eagle 轉咗金身的表現?

請教desert eagle 轉咗金身的表現?

我見最近guarder出咗2016版本金身金slide比DE, 但怕換咗之後, 回鏜速度同埋後座力都會減少..

請問有冇師兄換過, 有乜評價??

引用:
原帖由 Dave 於 24-5-2016 12:12 發表
fyi

這是之前吉打舊版本,唔知新版是否改善了,因為舊版是要執的十分麻煩。
https://www.youtube.com/watch?v=lBsRZ9DnuE4

的確用原裝的回堂彈弓是不太夠力推回條slide ,尤其是槍咀向上,建議可買一條硬一些 ...
謝謝, ching, 你支槍都改得好正WOR!!

睇來無改開槍真係要諗諗先,換全金身最基本都要跟埋回堂彈弓, 加大出氣咀先好換...
最怕唔係100%直上, 呢下煩..

引用:
原帖由 NCP013 於 24-5-2016 13:37 發表
冇需要執, PLUG & PLAY
你指新版?  咁有冇評價??

謝謝各位, 如直上, 睇來都換得過

引用:
原帖由 Kwind 於 24-5-2016 19:04 發表

我都望緊吉打會出埋鋁飛機座0個D後續件比支D.E
我見佢都有出到加強上彈組件, 這個有什麼好處?  馬記的暫時不覺有什麼問題

引用:
原帖由 Dave 於 25-5-2016 09:52 發表

沒特別問題不用換野。btw 你貼呢件野係成隻飛機來。
自己也只換了raven 管而已。總覺得手槍又不是要打30 米+,可靠實用不發傻,直飛20 米已很夠。
順帶一題,建議上彈入匣時,上盡後最好剔一粒走,這樣插匣時安 ...
THX CHING 教路

我都覺得馬記套系統已經好耐玩, 之前只是有一兩粒小便彈, 多數我用回收彈或HOP UP無調大少少掛

我訂埋guarder出比DE果三條彈弓, 返貨上埋落去睇下點

引用:
原帖由 Dave 於 25-5-2016 10:17 發表

原裝hop 膠如果 set 做無hop up ,加埋de 咁大力咁上膛,槍咀向下時係好易有小便彈,我那支也是這樣。

另,hammer 彈弓可換可不換,原裝hammer 敲擊深度已經十分足夠完全將slide 推後,即使換了強回堂彈弓都夠 ...
係, 我就係諗住跟你轉金身, 所以會加強彈弓, 怕BLOW BACK 變遙SLIDE就無引
希望2016版本唔洗執啦, 因為我係低手, 乜都唔識..有排學

另外, 佢係hairline poblishing, 點都會有橫紋, 打算返來自行鏡面拋光, 希望做到啦

沉晚終於換咗2016金身, 基本可直上, 但都有D位要修下毛邊先入得到
換咗確實手感好一流, 雷刻marking都幾清楚, 不過佢唔係拋光, 外觀無原裝膠身咁高貴, 我遲下拋下佢先

不過, 當我換咗guarder 150% slide 加hummer彈弓

1. 發現個slide行程短咗,短到剛剛好要用力拉一拉先可bolt lock 到, 咁無乜氣時真係lock唔到
2. 換咗hummer彈弓反而唔太好, 唔順, lock  唔到, 用好多氣, 不過我後看發現飛機內面個活塞膠圈甩一半出來, 所以搞到飛機行得好唔順, 己FIX

而家暫時換返原廠彈弓, 都玩到無乜問題 , 後座力同以前膠身一樣, 滿氣可清1匣 + 16發左右, 表現無衰到, 遲下再試

不過我真係好怕換hummer彈弓, 150%好硬, 壓得住個hummer又無手塞返條軸入去.. 好煩. 手到軟晒, 搞咗我粒幾鐘先入到..
新手改手槍係咁.. 慘.. 所以而家都未係好敢再換一次

引用:
原帖由 Dave 於 27-5-2016 11:47 發表
恭起,十分漂亮。

1. 發現個slide行程短咗,短到剛剛好要用力拉一拉先可bolt lock 到, 咁無乜氣時真係lock唔到
多謝你再一次指教, 等我又執下佢先,

講真,聽你講玩DE唔差咗換埋個身係十分正確,  金身DE手感真係差好遠, 唔換唔安落!!

引用:
原帖由 2slow 於 27-5-2016 11:58 發表
「SLIDE + 下身 + 外管 」三件野加埋先一千頭

咁抵?
唔得呀, 可能我買得貴, 2016版本得上下身, safety, 呢D嘢, 都千中, 不過我知遲下有鋪會出CNC, 我估無三千落唔到樓, 呢套嘢都算平玩掛

引用:
原帖由 Dave 於 27-5-2016 12:05 發表

補充少少,不知樓主用咩回堂彈弓,其實不同牌子是不同設定的,有些勁長勁硬,有些剛剛好,
自己則是買了一條比較硬身長身的,再自己剪少少走,因為覺得回膛衝力太大,怕撞爛野。剪幾多為之好?
個人覺得就是上 ...
係啦, 我買咗guarder, 我估都要前少少, 太硬.. 今晚返去試下
不卨2016版本又無入匣free 唔到fall問題, 好順, 我諗佢地真係大執過呢套件.

引用:
原帖由 Dave 於 27-5-2016 12:14 發表

銀色貴少少,黑色有平版有貴版,貴版做左真槍coating 仲貴過銀版。

btw 吉打套野應該一定包外管的吧,de 的外管是這樣的

係係.. 有呀, 係呢個, 我以為仲有另一條.. 哈哈.

引用:
原帖由 NCP013 於 27-5-2016 15:57 發表
2. 換咗hummer彈弓反而唔太好, 唔順, lock  唔到, 用好多氣, 不過我後看發現飛機內面個活塞膠圈甩一半出來, 所以搞到飛機行得好唔順,

飛機已爆?
唔係爆, 係blow back活塞(50AE-23)個氣密膠圈無那那甩咗.. 原因不明..

沉日終於忍唔住拋光, 不過要先將hairline磨平少少, 再上拋光機

本來個身係啞銀,但D掣係馬記鍍銀,唔太夾, 而家個look歸一D, 但花咗會比較覺眼, 到時唔滿意先落返hairline還原
(之前廠家做hairline polishing 我估都係唔想咁花時間做表面處理功夫, 同埋QC差少少,花咗,有沙坑, 都唔多覺眼)

34 123
發新話題