發新話題

VP9 預裝DX ver. 無十字軍補品版多圖開箝

DEL............................

引用:
原帖由 yiucky 於 7-11-2016 11:54 發表

marking 有少少分別。我果支"DX version"去靚姐度買,要自己換件,返到屋企對一下另一個 post d 相,發現我果支右邊槍身條軌上方無左 H&K 公司名,四件配件無十字軍果個紙牌釘住...
應該係普通版架鋼件當 DX 版 ...
咁真係差好遠。。 自己 LASER返都百幾蚊...  但珍品都唔一定有

以我收藏向的玩家來講,外觀,質感,marking係比較重要, 所以大部份收藏都係台槍, 由其迷版, FULL MARKING
找一兩支特別鐘意去改準都不為過,

日槍都有支DE, 膠身實在頂唔順, 所以改金身, 感覺上, 成個身都唔要得.. 有點浪費咗

不過日槍都有例外, MWS就係集準度同外觀於一身

引用:
原帖由 2slow 於 8-11-2016 10:06 發表
某情度上同意, 台玩家就是要大後坐力...

昨晚打散個hopup黎睇下, 真係流流地, hopup膠裝歪左, 個Hopup housing鎖唔實, 上面有gap, 以致塊hopup鐵又歪...

當然上面所有問題係可以解決的...
係啦, 台槍, hop up 係必要執.. 次次都外彎或內彎..
如果成個換, 有乜好介紹

---

剛才睇過, 個hop up 座唔同以前D設計, 睇來無得成個換,
個膠係用咗兩點下壓式, 比之前GLOCK 迷等等係先進咗, 但又可能係咁, 所以令hop up 唔夠

引用:
原帖由 48191 於 8-11-2016 13:49 發表
HK VP9㗎市場定位好明顯係用嚟搶Glock㗎市場。不過,HK手槍其實好難搶美國的軍、警市場,原因係美國政府的軍、警單通常要求個Mag Release係可以Press button,比較難接受USP同VP9呢類Mag release。 ...
同意, VP9個設計係方便左手人事多D,
個mag release唔太就手, glock, 1911之類press release 可以用保持射擊手勢同時用中指release mag,
VP9就要改下習慣,用要用開槍食指按右面release 制.. 速度點都慢D

發新話題